6x Beste Kajak

Als het mooi weer is en je graag het water op wilt is een kajak de oplossing. Een kajak is vaak opblaasbaar en makkelijk mee te nemen. Daarnaast zitten de benodigde materialen al bij de koop in en kun jij meteen genieten van het lekkere weer op het water.

Lijst met de 6 beste kajakken

Intex kajak

Deze kajak is zeer geschikt om met 1 persoon op een meertje of rustig water te peddelen. De kajak heeft drie aparte luchtkamers, hierdoor kan je altijd veilig de kust bereiken als er een luchtkamer lek gaat. Verder heeft de kajak een opblaasbare l-balk voor extra comfort, opblaasbare zitjes met leuning, een opbergnet op de boeg en de kajak is in korte tijd opgeblazen. Er zit een peddel en pomp bij deze set.

Bestway kajak

Met deze kajak kun je de golven en wilde rivieren gaan trotseren. De kajak is geschikt voor 1 persoon tot 100 kilo. Er zit een bagagekoord in om je spullen op te bergen en deze onderweg niet uit de kajak vliegen. Deze kajak heeft een extra vin voor extra stabiliteit en wendbaarheid. Het enige nadeel aan deze kajak is dat het opblazen ongeveer 10 minuten duurt. Bij deze kajak krijg je ook een peddel, pomp en reparatieset.

Lifetime kajak

Deze kajak is speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar oud met een maximale draagvermogen tot 60 kilo. De kajak is voorzien van zelflozende spuigaten, heeft meerdere voetsteun posities en wordt geleverd met peddel. Dankzij de aflopende achterkant is het makkelijk vanuit het water in de kajak te klimmen en is de kajak heel stabiel.

EMOK kajak

Dit is een luxere kajak en dat zie je al meteen aan het uiterlijk. In de kajak zit een luxe rugsteun stoel, er zit een deelbare peddel bij en er zijn meerdere opbergruimtes in de kajak. Door de gewicht-lengteverhouding is de kajak zeer stabiel en geschikt voor veel activiteiten op het water. De kajak kan een draagvermogen hebben tot 150 kilo en heeft meerdere handgrepen verdeeld over de kajak zodat je hem makkelijk kan vervoeren.

Advanced Elements kajak

In deze kajak hoef je niet alleen te zitten want deze kajak is geschikt voor twee personen. De kajak is compact en duurzaam uitgerust met verschillende unieke kenmerken. Met een meerlaagse constructie, meerdere handgrepen, hoge rugleuning stoelen en een tracking vin, is deze kajak helemaal klaar voor je volgende avontuur.

Aqua Marina kajak

De Aqua Laxo is een opblaasbare kajak voor twee personen. De kajak is ruim opgezet en heeft een comfortabele en verstelbare zitting. Deze kajak is niet geschikt voor wilde rivieren, dus ga met deze kajak naar een rustig meertje. Bij deze kajak krijg je een mooie draagtas waar de kajak inpast, een voetpomp, twee afneembare vinnen en twee peddels.

Veelgestelde vragen

Wat is een kajak?

Een kajak is een klein, spits bootje dat doorgaans door spierkracht wordt voortbewogen. Kenmerkend is dat de kajak van boven dicht is met een of meer gaten in het midden, hierin kun je zitten.

Wat is het verschil tussen een kano en kajak?

Bij een kajak heb je een peddel met aan beide kanten een peddelblad. In een kano heb je een peddel met maar aan één kant een peddelblad. Ook zit je in een kano vaker met meerdere mensen dan in een kajak.

Wat heb je nodig om te gaan kajakken?

Als je een nieuwe kajak koopt, zit er altijd standaard een peddel bij dus deze moet je ook zeker meenemen. Daarnaast is het handig om een zwemvest om te hebben voor het geval je omvalt. En is het handig om een waterdichte tas of ton mee te nemen voor je waardevolle spullen, zo blijft alles lekker droog.

Bekijk hieronder de volledige top-6 beste kajakken