5x Beste Wakeboard

Met hoge snelheid achter een boot of aan een kabel over het water zoeven op een wakeboard. Wakeboarden is een leuke activiteit om in de zomer te doen. Maar hiervoor heb je natuurlijk wel een wakeboard voor nodig, hieronder staan de 5 beste wakeboards.

Lijst met de 5 beste wakeboards 

Jobe wakeboard

Voor de beginners is dit wakeboard van Jobe ideaal. De Jobe Jinx heeft een unieke vorm en is nauwelijks te overtreffen. Het wakeboard heeft een high-press core met dubbele concave onderkant voor een vloeiende landing. Hierdoor is geen trick te moeilijk. En door de 3 continue rocker land je met ongelooflijke controle en stabiliteit. Het wakeboard is 128 centimeter en je krijgt er bindingen bij.

Spinera wakeboard

Dit board is stabiel op het water, voorspelbaar, gemakkelijk om mee te springen en zorgt voor een soepele rijcontrole. De 3-traps rocker zorgt voor goede en voorspelbare pop. Dit board is ideaal voor gemotiveerde beginners tot gevorderden. Bij dit wakeboard krijg je bindingen die makkelijk verstelbaar zijn, de bindingen hebben klittenband voor een snelle en perfecte pasvorm en hebben een open teen ontwerp.

Ronix wakeboard

Dit board past zich automatisch aan op jou, ongeacht je stijl en vermogen. Dit board is afgelopen jaar helemaal vernieuwd, zo is het board lichter en heeft hij veel zachtere landingen. Door zijn hybride rocker kan het board langzame bochten maken en op hoge snelheid wijdere bochten maken. Het is dus een leuke combinatie tussen direct en speels.

DUP wakeboard

De Chil V heeft het zwaarste geprofileerde kern van alle DUP wakeboards en heeft als resultaat ultieme flexibiliteit. Dit wakeboard is ongelooflijk snel en beweegt zich moeiteloos over het water. De landingen met dit board zijn ultra zacht. Bij dit board zitten bindingen en is het meest geschikt voor de al wat gevorderde wakeboarders.

Goodboards wakeboard

Het beste van alle andere wakeboard series in een board gestopt, dan kom je uit op de DUDE 146. Een scherpe edge, zes lange hoekige en twee korte ronde channels, een 3D-surface en een harder middenstuk met een zachtere nose en tail. De uitgekiende constructie zorgt voor dynamisch rijden en controle. Dit board loopt in een geleidelijke U-vorm, dit zorgt voor wendbaarheid, smooth vaart en scherp aangesneden bochten.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet mijn wakeboard zijn?

Een standaard wakeboard is tussen de 130 en 144 centimeter. Dit is voor de beginnende wakeboarders een uitstekende grootte. Als je eenmaal comfortabeler bent geworden op een wakeboard, kun je andere lengtes gaan uitproberen.

Welke stijlen heb je in wakeboards?

Je hebt twee soorten stijlen, namelijk park en boot. De naam zegt het eigenlijk al, een parkboard is speciaal ontworpen voor rails en hellingen. Bootboards zijn speciaal om achter een boot te wakeboarden. Daarnaast heb je nog hybride boards, dit is een mix tussen park en boot.

Wat heb je nog meer nodig op veilig te kunnen wakeboarden?

Het is belangrijk om een wakeboardhelm te dragen. Ook is het verstandig om een zwemvest te dragen achter een boot. Daarnaast kun je bij minder mooi weer een wetsuit aantrekken, zodat je niet onderkoeld raakt.

Bekijk hieronder de volledige top-5 beste wakeboards