5x Beste Hardloopschoenen

Om je voeten goed te ondersteunen tijdens het rennen heb je goede hardloopschoenen nodig. Dit is de basis voor een goede run. Het is dan ook van groot belang dat je de perfecte schoenen aanschaft die jouw stappen goed op kunnen vangen. Inspiratie nodig? Lees dan eens verder.

Bekijk dan hier de top-5:

Sketchers Hardloopschoenen

De Bobs Squad Talk van Sketchers zijn erg goede schoenen voor het hardlopen. De schoenen zijn licht en hebben een luchtige bovenkant van mesh waardoor de schoenen goed doorluchten. Door de inlegzool van Memory Foam heb je tijdens het rennen veel comfort en demping. Deze schoenen zijn voor dames.

Nike Sportschoenen

Deze hardloopschoenen voor heren dempen goed door het zachte foam laagje. Zo kan je het voor een lange tijd volhouden. Door het luchtige materiaal wordt je voet ondersteund en tegelijkertijd goed geventileerd. De hardloopschoen heeft een rustig design.

Asics Sportschoenen

Door de lichte mesh bovenkant is deze sportschoen erg flexibel en ademend. De Duomax-technologie ondersteunt de voet goed. Deze schoenen steunen ook de onderkant van de voet goed, dat is belangrijk voor het opvangen van de schokken tijdens het lopen. Deze Asics sportschoenen zijn voor mannen.

Reebok Sportschoenen

Deze schoenen van Reebok zijn lichtgewicht sportschoenen voor dames. Deze hardloopschoenen hebben flex groeven voor meer flexibiliteit. Ook hebben ze een goede loopzool voor de allerbeste demping.

Osaga Hardloopschoenen

Deze herenschoenen van Osaga zijn gemaakt van textiel en hebben ook een binnenkant van textiel. Ook is deze schoen voorzien van een stevige profielzool. De hardloopschoenen hebben een vetersluiting en een aantreklusje aan de hak voor een makkelijke instap.

Veelgestelde vragen

Wat is belangrijk bij een goede hardloopschoen?

Belangrijke factoren zijn de demping ,de drop (verschil in hoogte tussen hiel en voorvoet), de zool en de ventilatie van een sportschoen.

Wat zijn bekende hardloopblessures?

Veelvoorkomende hardloopblessures zijn een lopersknie, bot scheurtjes, pijnlijk scheenbeen, pijn aan de onderkant van je voetzool, achillespees pijn, verstuikte enkel, spierscheuring, zijsteek, blaren en nog wel een aantal dingen die je ook door andere sporten zou kunnen krijgen. Door een goed paar hardloopschoenen verklein je de kans op veel van deze blessures aanzienlijk.

Inlegzooltje in de hardloopschoen?

Inlegzooltjes kunnen je meer schokdemping bieden en een betere stabiliteit, maar veel hardloopschoenen hebben al een goede zool van zichzelf.