De juiste scheenbeschermers voor hockey, waar moet je op letten?

Als je wil beginnen met hockey, dan heb je natuurlijk verschillende producten nodig. Zo ook scheenbeschermers. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het aanschaffen van een set scheenbeschermers? Lees het hieronder.

Scheenbeschermers

Het is erg belangrijk dat je scheenbeschermers draagt als je de sport hockey uitoefent. Een bal of een hockeystick tegen je scheen is natuurlijk totaal niet prettig. Een vervelende situatie wil je natuurlijk ontlopen. Scheenbeschermers zijn daarom cruciaal als je regelmatig een potje hockey speelt. 

Waar moet je op letten?

Er zijn veel verschillende soorten en maten scheenbeschermers. Het is van belang dat je scheenbeschermers nooit te groot koopt. Ook kan het per merk erg verschillen qua maat. Een scheenbeschermer moet goed aansluiten, maar ze moeten wel comfortabel blijven. 

Juiste maat

Zorg ervoor dat de scheenbeschermers jouw schenen perfecte bescherming bieden. Ze moeten goed aansluiten en ze moeten niet te groot zijn. Sommige ouders hebben er soms een handje van om producten op de groei te kopen. Doe dit absoluut niet bij scheenbeschermers. De scheenbeschermers bieden dan niet de juiste comfort en bescherming. Daarnaast heeft dit ook veel invloed op de hockeytechniek van het kind. Op de groei kopen wordt daarom sterk afgeraden. Het is van belang dat je de juiste maat scheenbeschermers aanschaft, daarom raden wij aan om je eerste paar hockey-scheenbeschermers te kopen in een sportwinkel. Zo kan je ze passen en kun je je laten informeren. 

Voetbal-scheenbeschermer

Het wordt ook sterk afgeraden om een voetbal-scheenbeschermer te kopen of te gebruiken bij hockey. Dit omdat deze niet de juiste bescherming bieden voor het hockeyspel. Het is dus van belang om echte hockeyscheenbeschermers te gebruiken.