Hoe kies je de juiste padelschoenen?

Ben jij fanatiek padelspeler, of denk je erover na om te beginnen met padel? Dan moet je beschikken over verschillende benodigdheden. Zo ook over de juiste schoenen. Maar hoe kies je nou eigenlijk de juiste schoenen en waar moet je opletten bij het aanschaffen van padelschoenen? Hieronder lees je het allemaal.

Demping

Het is van belang dat je padel schoenen aanschaft met de juiste demping. Bij padel moet je veel rennen en springen, het is dan van belang dat je schoenen hebt die deze klap opvangt. Zo kun je je lichaam ontlasten en wordt het risico op blessures afgenomen. 

Aansluiting

Een padelschoen moet goed zitten, dit wil zeggen dat die goed aansluit aan de voet. Hij moet niet te strak, maar ook zeker niet te los zitten. Het wordt aangeraden om naar een sportwinkel te gaan, zodat je de schoen kunt passen. Kies voor een schoen die comfortabel zit. Let erop dat de schoen ook goed om jouw voet sluit. 

Stabiliteit

Een padelschoen moet voorzien zijn van goede stabiliteit. Je wilt natuurlijk niet tijdens het spelen van een potje padel door je enkel zwikken. Daarom is een schoen met genoeg stabiliteit van groot belang.

Zolen

Er zijn verschillende soorten padelschoenen met verschillende soorten zolen. Zo heb je de omni-zool, de visgraat-zool en de gemengde zool. De omni-zool is ideaal voor het allround spelen van padel. Ook worden deze schoen ingezet bij zowel padel als tennis. Bij de visgraat-zool staat grip op nummer één. Door het visgraatpatroon op de onderkant van je schoen heb je een stuk minder kans om uit te glijden. De gemengde zool staat bekend om zijn mixed zool. Deze zool is namelijk een mix tussen de omni-zool en de visgraat-zool. 

Zorg er daarnaast altijd voor dat je je padelschoen optijd vervangt. Zodra de demping en de stabiliteit afneemt, zal het risico op blessures weer toenemen.