5x Beste 5 Persoons Tent

Je bent op zoek naar een ruime tent om mee te kamperen met vrienden en familie, dan zit je hier helemaal goed. Hieronder staan namelijk de beste 5 persoonstenten die allemaal geschikt zijn om mee te nemen naar een festival of camping. 

Lijst met de 5 beste 5 persoonstenten

Where Tomorrow 5 persoonstent

Een makkelijk opzetbare tent en geschikt voor kampeertrips, festivals en voor op het strand. Plan alvast je volgende vakantie want met deze tent lig je altijd droog en raak je niet oververhit door de ventilatieopeningen. Binnen 3 minuten staat de tent, je hoeft alleen aan het veiligheidskoord te trekken, de tentstokken uit te vouwen en de haringen in de grond steken. De tent heeft een extra muskietennet bij de ingang, een praktisch binnenvak voor kleine spullen en een verhoogde vloerkuip die beschermt tegen vochtigheid en vuil.

High Peak 5 persoonstent

Deze koepeltent biedt plaats aan 5 personen en heeft een ruime voorbouw met zijdeur, die genoeg ruimte biedt om te gebruiken als leefruimte en als opslag voor je spullen. De binnentent is verduisterd, wat zorgt voor een goede nachtrust. Ook bezit de tent over 3 ventilaties en heldere folievensters. Bij de ingang zit een muskietennet zodat er geen vervelende insecten je tent binnen komen.

Skandika 5 persoonstent

Deze 5 persoonstent van Skandika is een tipi tent en tunneltent in 1. Er is veel plaats in deze tent voor bijvoorbeeld een campingtafel of tentkast. De tent heeft een aparte slaapcabine met ingenaaide tentvloer, je kunt de cabine scheiden door een scheidingswand. De tent is waterdicht en heeft een waterkolom van 5000 mm, waardoor je zelfs bij de heftigste regenbui droog blijft. In de tent zitten veel ramen met rolgordijnen, muskietennetten, opbergvakken en een kabeldoorvoer.

Pavillo 5 persoonstent

In een superhandige draagtas zit deze makkelijk opzetbare 5 persoonstent van Pavillo. De tent bestaat uit een buitentent met voortent en een binnentent. De voortent is twee bij twee en is daarom zeer geschikt voor een paar stoelen of als opbergruimte voor je bagage. De binnentent biedt plaats aan 5 personen en heeft ventilatieopeningen zodat er ook ’s nachts genoeg frisse lucht binnenkomt.

Husky 5 persoonstent

De ideale tent om met je familie mee op vakantie te gaan. Deze ruime familietent van 12 vierkante meter heeft een slaapkamer die plaats biedt aan 5 personen. Daarvoor staat een veranda met vastgenaaid grondzeil zodat je daar je spullen kan opbergen of om je campingtafel neer te zetten. Het materiaal aan de buitenzijde is waterdicht en zonwerend en de slaapkamer heeft anti-muggen gaas. De tent wordt geleverd met kunststof haringen, reparatieset en een stevige compressiehoes. 

Veelgestelde vragen

Hoe kun je het beste een 5 persoonstent opbergen?

Bij sommige tenten zit een handige opbergtas of hoes, hier kan je dan je tent in opbergen. Maar als er bij jouw tent geen opbergtas zit, kun je je tent het beste goed opvouwen, de tentstokken zo klein mogelijk maken en alles bij elkaar op een droge plek leggen.

Zijn de tenten weersbestendig?

Deze tenten zijn allemaal weersbestendig, alleen verschilt het per tent hoeveel water, wind en zon de tent aankan. Let dus goed op bij het kopen van een tent waar je de tent gaat plaatsen, zo weet je hoeveel waterkolom de tent moet aankunnen of hoe uv-bestendig de tent moet zijn.

Wat is een tunneltent?

Een tunneltent is een tent met een tunnelvorm. Je kan een tunneltent herkennen aan de meerdere bogen achter elkaar, zo heb je vaak een ruimere tent.

Bekijk hieronder de volledige top-5 5 persoonstenten