5x Beste Paardentondeuse

Als de wintermaanden eraan komen, is het tijd om je paard te gaan scheren. Zo krijgen ze het minder warm als je buiten gaat trainen, raken ze niet onderkoeld door al het zweet in hun dikke vacht en ziet je paard er weer verzorgd uit. Met deze paardentondeuses kun je zelf je paard scheren op een veilige manier.

Lijst met de 5 beste paardentondeuses

VidaXL paardentondeuse

Deze complete scheerset voor paarden helpt je op een veilige en efficiënte manier je paard te scheren. Door de 350w motor is deze tondeuse sterk genoeg om door dik paardenhaar heen te snijden. Het scheerapparaat heeft een hoge snelheid en biedt daarmee een soepele en comfortabele scheerervaring. De paardentondeuse maakt nauwelijks geluid en bij deze tondeuse krijg je smeerolie, koolborstels, een schroevendraaier en een reinigingsborstel. Dit alles wordt geleverd in een handige draagkoffer.

Kneizer paardentondeuse

Met deze paardentondeuse kun je je hele paard voorzien van een mooie en verzorgde huid. Het is een krachtige, stille en zeer comfortabele paardentondeuse, zowel voor je paard als voor jezelf. Het scheerapparaat is geschikt voor elk soort paard en wordt geleverd met twee scheerkoppen. Ook krijg je een schoonmaakkwastje, scheerolie en een sleutel om de messen te demonteren.

Wahl paardentondeuse

Een kleine trimmer om te gebruiken rondom het hoofd en benen. Ideaal voor precisiewerk en vanwege het handzame formaat kun je de paardentrimmer overal mee naartoe nemen. De trimmer is licht in gewicht en voelt aangenaam aan. In de set zit een paardentrimmer met twee scheerkoppen van 3 en 4,5 millimeter, een beschermkapje, olie, schoonmaakborstel en een batterij.

Excellent paardentondeuse

De professionele paardentondeuse van Excellent ligt super in de hand en is makkelijk te gebruiken. Er zitten extra scheerkoppen bij en deze zijn makkelijk te verwisselen. De paardentondeuse heeft een vermogen van 35 watt, geeft constante koeling af en heeft een extra lange kabel waardoor je overal makkelijk bij kan. De breedte van de scheerkop is vijf centimeter en de dikte is een millimeter.

Heiniger paardentondeuse

Met de paardentondeuse van Heiniger scheer je wel tot 120 minuten dankzij de nieuwste generatie accu’s. En daarnaast is de accu ook weer supersnel opgeladen zodat je niet te lang hoeft te wachten. Dit scheerapparaat is niet alleen geschikt voor paarden maar ook voor katten, honden en koeien. Bij de paardentondeuse krijg je een handige opbergkoffer, scheerkop, laadstation, 2 accu’s, olie en een schoonmaakborstel. 

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om je paard te scheren?

Het is het beste als je wacht totdat de wintervacht van je paard helemaal ontwikkeld is. Zo kun je je paard door blijven trainen in de winter zonder dat je paard oververhit wordt. Daarnaast kun je altijd je paard scheren als het haar te lang wordt.

Op welke millimeter moet ik mijn paard scheren?

De benen en het hoofd worden vaak geschoren op 1.5 of 2 millimeter. De rest van het lijf van het paard kan op 3 millimeter worden geschoren.

Hoe scheer je je een paard?

Van tevoren moet je je paard goed schoonmaken. Daarna pak je je paardentondeuse erbij en maak je hem klaar voor gebruik, dan ga je in lange banen de vacht van je paard scheren. Na de scheerbeurt geef je je paard nog een wasbeurt zodat alle losse haren verdwijnen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 paardentondeuses