5x Beste Snowboardschoenen

Tijdens een wintersportvakantie is het belangrijk om de goede basis benodigdheden te hebben. Is skiën niet jouw ding en ben jij op jouw wintersportvakantie liever met twee voeten op één plank? Dan is snowboarden natuurlijk een goede optie, behalve een goed board zijn een paar goede snowboardschoenen ook essentieel. Lees verder en bekijk hier de top 5 beste snowboardschoenen.

Top 5 beste snowboardschoenen

Burton Snowboardschoenen

Dit paar snowboardschoenen zijn van het merk Burton. Dit merk heeft verschillende soorten snowboardschoenen. Dit zijn de Burton Ruler Boa’s. Dit zijn gevoerde zwarte snowboardschoenen, waarvan de buitkant van kunststof is, de zool van rubber en de voering van foam. Deze schoenen zijn geschikt voor de gevorderde snowboarders.  

DC Shoes Snowboardschoenen

Ook DC Shoes heeft meerdere soorten snowboardschoenen. Deze zijn wit, maar ze hebben ook andere kleuren. Ook de buiten laag van deze stevige snowboardschoenen zijn van kunststof gemaakt.

ThirtyTwo Snowboardschoenen

Deze snowboardschoenen van ThirtyTwo hebben een comfortabele pasvorm en een fijne binnen zool. Ook bieden deze snowboardschoenen een goede ondersteuning aan je voet, waardoor het erg fijn zit tijdens het uitoefenen van de activiteit.

Vans Snowboardschoenen

Zelfs het welbekende merk Vans biedt snowboardschoenen aan. Deze schoenen zijn erg comfortabel en kan je door de twee zogeheten BOA sluitingen makkelijk verstellen. Door de voering ben je goed beschermd tegen de kou en natheid van de sneeuw. Ook de buiten laag van deze snowboardschoenen zijn gemaakt van kunststof.

Nitro Snowboardschoenen

Deze snowboardschoenen van Nitro Futura bieden een comfortabele pasvorm, doordat ze gemakkelijk verstelt kunnen worden. De buitenkant van deze snowboardboots zijn gemaakt van leer hoewel de binnenkant van polyester kunststof is. Door de zool van deze boots heb je ook nog eens een goede grip in de sneeuw.

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij het kopen van snowboardschoenen?

Net zoals normale schoenen is het belangrijk dat ze een goede pasvorm hebben. Het is belangrijk dat je een wat stevige of stijve snowboardschoen koop, omdat die sneller reageren bij het bewegen.

Hoe weet je of snowboardschoenen goed zitten?

Om zeker te weten dat ze goed zitten dien je in een snowboard positie te staan. Dat betekent wat door je knieën gaan. Je tenen horen ietsjes los van de voorkant te komen, maar als je recht op staat is het goed als je tenen de voorkant een beetje raken. Aan de zijkanten moet de boot goed steun bieden en om je voet zitten, maar als hij niet fijn knelt is het niet goed.

Hoeveel lessen heb je nodig voordat je kan snowboarden?

Dit verschilt enorm per persoon, daarom heb je daar niet 1 strakke richtlijn voor. Net als bij andere onderwerpen geldt, hoe meer lessen en tijd je erin stopt hoe sneller je verbetert.

Bekijk hier nog eens de volledige top-5 Snowboardschoenen