5x Beste Spikes Schoenen

Voor de ultieme gripervaring op een atletiekbaan, trek je je schoenen aan met spikes. Hierdoor glij je niet weg en zet je een toptijd neer. Hieronder staat een overzicht van de beste spikes schoenen, met deze schoenen zet je gegarandeerd een toptijd neer en verbeter je je techniek.

Lijst met de 5 beste spikes schoenen

Adidas spikes schoenen

Atletiekschoenen die super lichtgewicht en goed ventilerend zijn, dan moet je de Adidas Adizero hebben. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen voor onderdelen tot 200 meter. Door de stevige spikes en de Nano Plate techniek geven de schoenen je maximale energieteruggave en geven jou zo een optimale vooruitgang op de baan. De schoen is in 6 maten verkrijgbaar.

Nike spikes schoenen

Deze Nike Zoom Rival hardloopschoenen zijn lichtgewicht en zijn speciaal ontworpen voor onderdelen tussen de 60 en 400 meter. De spikes zijn afschroefbaar en zijn daardoor makkelijk te vervangen. De schoenen zijn alleen geschikt voor op een atletiekbaan. De schoenen zijn beschikbaar van maat 42 tot 46 maar let wel op dat de schoenen klein uitvallen, dus koop een grotere maat.

Mizuno spikes schoenen

Met deze Mizuno spikes schoenen in 11 verschillende maten, is deze schoen geschikt voor (bijna) iedereen. Met de speciale technologie van Mizuno heb je geen last van drukpunten in de schoen maar juist veel comfort en stabiliteit. Er zitten in de zool drie zones waardoor je optimale power, voortstuwing en performance hebt. Er zitten 9 spikes onder de schoen en de zool is uitneembaar.

Puma spikes schoenen

De Evospeed sportschoenen zijn speciaal gemaakt voor heren en voor de atletiekbaan. De binnenvoering van de schoen is gemaakt van textiel en de buitenzool is gemaakt van rubber. De schoenen zijn rood met rode veters en worden geleverd met een extra zetje veters in de kleur blauw. De spikes kunnen niet van de schoen afgehaald worden en de schoen is verkrijgbaar in de maat 37.

Navaris spikes schoenen

Bind deze spikes onder je normale schoenen voor de optimale grip op besneeuwde en ijzige ondergronden. De zool bestaat uit kettingen en spikes. Dankzij het flexibele ontwerp kan je de spikes makkelijk aan je schoenen bevestigen en kun je ervan alles meedoen. Het materiaal is zacht en is gemaakt van scheurbestendig rubber met metalen profiel.

Veelgestelde vragen

Hoe strak moeten spikes zitten?

De bovenkant van de schoen moet precies passen en stevig aanvoelen rond je voet. En als je een kleine irritatie hebt bij het passen van de schoen, moet je hem niet doen. Want elke irritatie zal tijdens het hardlopen versterken.

Hoeveel millimeter mogen spikes zijn?

Volgens het reglement van de World Athletics mogen je spikes 9 millimeter zijn, alleen staan de meeste atletiekbanen dit niet toe. Hier mag je spikes tot 6 millimeter dragen. Bij het hoogspringen en speerwerpen mogen je spikes 12 millimeter zijn.

Waarom zou je schoenen met spikes gebruiken met atletiek?

De spikes zorgen ervoor dat je grip op de baan hebt en de spikes dwingen je op je voorvoet te lopen. Hierdoor wordt je grondcontact korter en zal dit je snelheid bevorderen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 spikes schoenen