5x Beste Speed Pedelec

Op zoek naar een nieuw vervoersmiddel dat je overal naar toe brengt? Dan is een speed pedelec wel iets voor jou. Sportief op de fiets naar je werk terwijl je 45 kilometer per uur gaat. En met een speed pedelec kun je niet alleen in de stad fietsen, maar ook in het bos, op het strand of door de sneeuw. Bekijk hieronder de lijst met de 5 beste speed pedelecs.

Lijst met de 5 beste speed pedelecs

Shengmilo speed pedelec

Veilig en comfortabel rijden met deze speed pedelec, die wel een snelheid van 45 kilometer per uur aan kan tikken. Het frame is gemaakt van aluminium en is daardoor licht en sterk en kan de fiets een gewicht aan tot 180 kilo. De fiets heeft drie verschillende werkmodi; de pedaalondersteuningsmodus, de volledige elektrische modus en handmatige modus. Door deze verschillende modi is het verschillend hoeveel kilometer je kan fietsen met één accu. Door de dikke banden is de fiets geschikt voor stadswegen, sneeuw, strand- en bergritten.

SachsenRad speed pedelec

Een moderne stadsfiets met een sportief design. Zo kun je deze fiets in het dagelijks verkeer gebruiken of voor langere toertochten van wel 100 kilometer. Door de aandrijving in 3 fasen te regelen, beslist u zelf of u op ontspannen tochten zacht ondersteunt wilt worden of snel wilt accelereren. Via het bedieningsdisplay regel je niet alleen je motorvermogen maar zie je ook je snelheid en afgelegde afstand. Er zitten 7 versnellingen op de fiets, waar je handig tussen kan schakelen door middel van het schakelsysteem.

Gepida speed pedelec

Met deze speed pedelec van Gepida kan je een topsnelheid van 45 kilometer per uur halen. Er zit een krachtige middenmotor op de fiets die een actieradius heeft van maximaal 130 kilometer. Door het hydraulische schijfremsysteem kom je snel tot stilstand. Op de fiets zitten maar liefst 10 versnellingen en bevat een luxe display waar al je informatie op kan aflezen en de lichten mee kan bedienen.

Fast Trax speed pedelec

Deze speed pedelec is licht, sterk en ontworpen om gemakkelijk te manoeuvreren. De motor bevindt zich in het achterwiel, de actieradius is 75 tot 100 kilometer op één accu en de fiets beschikt over een heldere led-koplamp. Door de dubbelwandige velgen ben je nog sneller dan andere speed pedelecs en brengt je rijcomfort naar een ander niveau. De fiets heeft 7 versnellingen en een display met je snelheid, gereden kilometers en accucapaciteit.

Ado speed pedelec

De speed pedelec van Ado heeft twee rijmodi en je kan met deze fiets 60 kilometer volledig elektrisch fietsen. Je kunt de fiets aanpassen aan je eigen hoogte door het zadel, het stuur en de stengel aan te passen. Op de fiets zit een display die laat zien hoe hard je gaat, hoeveel kilometer je hebt gereden en hoeveel procent je accu is. De speed pedelec heeft 7 versnellingen die makkelijk te verstellen zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een speed pedelec en een elektrische fiets?

Het verschil is de snelheid tussen de twee fietsen. Een elektrische fiets kan tot 25 kilometer per uur terwijl een speed pedelec tot wel 45 kilometer per uur kan.

Hoe snel mag een speed pedelec?

Met een speed pedelec mag je 45 kilometer per uur rijden op een rijbaan, op een fietspad buiten de bebouwde kom mag je 40 kilometer per uur. En op een fietspad binnen de bebouwde kom mag je 30 kilometer per uur. 

Heb je een rijbewijs nodig voor een speed pedelec?

Het antwoord is ja. Je hebt een AM-rijbewijs nodig om op een speed pedelec te mogen rijden, daarnaast moet je 16 jaar of ouder zijn.

Bekijk hieronder de volledige top-5 speed pedelecs