5x Beste Skihelm

Safety first, ook op de skipiste. Daarom is het dragen van een skihelm gebruikelijk. Met al die verschillende soorten skihelmen, ben je snel kwijt welke helm nou goed is. Daarom staan hieronder de 5 beste skihelmen omschreven zodat jij een makkelijkere keuze kan maken.

Lijst met de 5 beste skihelmen

NOMAD skihelm

Met deze skihelm kun jij veilig en in stijl de piste af. De skihelm is gemaakt van stevige polycarbonaat, is verstelbaar en heeft ventilatiepanelen die de warmte in je helm reguleren. De binnenvoering van de skihelm bestaat uit fleece materiaal en gevoerde oorpads die er gemakkelijk uitgehaald kunnen worden. Door het wieltje achter op de skihelm te draaien, kun je de skihelm losser of strakker zetten. De helm heeft ook handige inkepingen voor je skibril en is verkrijgbaar in de maten M en L.

SPEX skihelm

Bescherm je hoofd met deze skihelm met gewatteerde voering en ventilatieopeningen. De twee oorkussens zorgen ervoor dat er geen sneeuw in de helm komt, maar laten wel omgevingsgeluiden door. Door de verstelbare hoofd en kinband is de helm makkelijk aanpasbaar en geschikt voor iedereen. Achter op de helm zit een draaisysteem voor het losser en strakker draaien en een skibrilhouder zodat je skibril op zijn plaats blijft zitten. De helm is verkrijgbaar in de maten S, M, L, en XL.

SINNER skihelm

Dit is een echte freeride skihelm met In-Mold technologie, waardoor de helm extreem licht is. Door het verstelbare maatsysteem is die geschikt voor iedereen en kan je hem aanpassen naar je eigen pasvorm. De zachte fleecevoering aan de binnenzijde van de helm is uitneembaar en wasbaar. Door de afdekstrip onder de voering te verwijderen, heb je ventilatieopeningen en krijgt je voldoende luchttoevoer onder je helm. Deze helm is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren en drie maten.

HelmOp skihelm

Op deze skihelm zit een 100% UV-beschermend vizier, waardoor een skibril overbodig is. Ook is deze skihelm geschikt voor brildragers, deze kunnen hun bril dragen onder het vizier. En met behulp van een over het achterhoofd lopende band en stelwiel kan de maat makkelijk aangepast worden. En goed om te weten is dat de skihelm voldoet aan de Europese norm. De helm is te bestellen in zeven kleuren en in de maten M en L.

Uvex skihelm

Deze skihelm is speciaal ontworpen voor waar hij voor bedoeld is. Als bescherming voor je hoofd bij botsingen en valpartijen. De helm is lichtgewicht, is daarom nauwelijks voelbaar en sluit als een octopus om je hoofd. Er zitten zes ventilatieopeningen in de helm, die zorgen voor een goede luchtcirculatie. En door de 10 elastische verticale lamellen die zich door middel van een elastiek om je hoofd sluiten, zit je helm altijd goed. De helm is unisex en verkrijgbaar in de maten S en M. 

Veelgestelde vragen

Is het dragen van een skihelm verplicht op de skipiste?

Een skihelm dragen is voor volwassenen nog nergens verplicht, maar het wordt wel altijd geadviseerd en mensen zullen raar opkijken als je geen helm draagt. Voor kinderen is het dragen van een skihelm in sommige landen wel verplicht, zo moet je tot 15 jaar in Oostenrijk en Italië een helm dragen.

Wat is het voordeel van een skihelm met vizier?

Een skihelm met vizier is comfortabeler want je hoeft geen skibril meer op, die de hele tijd tegen je gezicht aandrukt. Ook kun je zo nooit je skibril kwijtraken.

Hoe oud mag een skihelm zijn?

Fabrikanten zijn heel duidelijk in hun advies, vervang je helm na drie tot vijf jaar. Ook als je je helm maar één week gebruikt per jaar.

Bekijk hieronder de volledige top-5 skihelmen