5x Beste Elektrische Vouwfiets

Zoek je een handige manier om je gemakkelijk en snel van A naar B te brengen? Dan is een elektrische fiets superhandig. Als je dan ook nog een fiets nodig hebt die gemakkelijk mee kan in de auto of trein, kan je op zoek gaan naar een zogeheten vouwfiets. Deze vouwfietsen zijn er ook elektrisch, het beste van twee werelden in één fiets. Bekijk hier de 5 beste vouwfietsen.

Lijst met vijf beste elektrische vouwfietsen

Wind-goo Elektrische Vouwfiets

Deze elektrische vouwfiets van Wind-goo wordt ook wel een loopfiets genoemd. Deze mini e-bike is gemakkelijk mee te nemen. Hij weegt maar 12 kilo en is gemaakt van aluminium. De snelheid van de e-bike neemt af met de levensduur van de batterij.

Symex Elektrische Vouwfiets

Ook deze vouwfiets ditmaal van het merk Symex is gemakkelijk mee te nemen, door het formaat en de opvouwbaarheid. Ondanks het formaat is dit een kwalitatief goede elektrische fiets. Deze fiets heeft een snelheid van 35 kilometer per uur en 5 versnellingen.

OUXI Elektrische Vouwfiets

Ook de elektrische vouwfiets van OUXI is een fijne manier om je te gemakkelijk te verplaatsen in een drukke stad. Deze vouwfiets heeft ook nog eens een lange accuduur. De fiets kan 20-25 kilometer rijden op een batterijlading. De fiets tikt tijdens het ritje gemakkelijk de 15 kilometer per uur aan.

Matrix Elektrische Vouwfiets

Het opvouwbare frame van de elektrische vouwfiets van Matrix heeft een mooi ontwerp. Hij kan tot wel 45 kilometer per uur. Na de oplaadduur van 6 uur, kan de vouwfiets maar liefst 75 tot 100 kilometer rijden. Deze mini bike weegt slechts 20 kilo.

ADO Elektrische Vouwfiets

Dit is de elektrische vouwfiets van het merk ADO. Deze gaat met zijn batterijduur tot 75 kilometer mee. Zijn maximale snelheid is 25 kilometer per uur. Ook dit is een compacte fiets en gemakkelijk om mee te nemen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een elektrische vouwfiets?

De prijs is afhankelijk van zaken zoals de maximale snelheid en de actieradius, oftewel hoe lang de accu mee gaat. Het verschilt heel erg per merk.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een elektrische fiets?

Net zoals het bij de vorige vraag werd benoemd zijn de maximale snelheid en actieradius erg belangrijk. Ook zaken als: is het een vaste of verwijderbare accu, of wat is het gewicht van de elektrische vouwfiets zijn belangrijk om op te letten bij het kopen van een elektrische vouwfiets.

Hoeveel weegt een elektrische vouwfiets?

Het gewicht van een elektrische vouwfiets kan erg belangrijk zijn, bijvoorbeeld als je hem in openbaar vervoer mee moet nemen. Een lichte vouwfiets is 10 – 12 kilo, maar de zwaardere kunnen zelfs 17 kilo wegen.

Bekijk hier nog eens de volledige top-5