Wat is droogtrainen?

Ben jij bezig om doelen voor jezelf te stellen, om fitter en sterker te worden? En heb jij wel eens gehoord over droogtrainen, maar weet je niet zeker of je dit wil en weet je niet precies wat dit inhoudt? Hieronder kun je meer lezen over droogtrainen.

Droogtrainen

Droogtrainen is een term voor het verlagen van je vetpercentage, maar het alsnog houden van je spiermassa. Zodra je hiermee bezig gaat, ga je op een gegeven moment veel spieren zien waardoor je er strakker uitziet. Dit wordt ook wel ‘droger’ genoemd. Droogtrainen is een stapje verder qua niveau en wordt ook wel geïdentificeerd als erg zwaar. Je mag niet teveel calorieën binnenkrijgen en je moet regelmatig (zwaar) moeten trainen.

Calorieën 

Bij droog trainen staat het voorop dat je je calorie-inname omlaag haalt. Je moet je houden aan een bepaalde hoeveelheid calorieën die je mag innemen als je aan droogtrainen doet. Gemiddeld mogen mannen 2500 calorieën op een dag en een vrouw mag tweeduizend calorieën. Hier moet je dus onder gaan zitten. Meestal is het verstandig om tussen de tweehonderd en vijfhonderd calorieën eronder te gaan zitten. Te weinig calorieën is namelijk ook niet gezond. 

Macro’s

Macro’s is een verzamelterm voor vetten, eiwitten en koolhydraten. Het is belangrijk dat je de inname van macro’s goed over de dag weet te verdelen. Macro’s hebben veel invloed op je spieren en opgeslagen vet. Zodra je dit goed verdeelt, ga je na een tijdje progressie zien. Zorg ervoor dat je meer eiwitten en koolhydraten binnenkrijgt in verhouding tot vetten. 

Trainen

Naast calorieën en macro’s is trainen een belangrijk onderdeel van droogtrainen. Het is van belang dat je intensief traint, met korte pauzes. Je traint dan met een hoge hartslag, dit is goed voor vetverbranding. De korte pauzes zijn dus van belang om je hartslag altijd hoog te houden.