Alles over een survivalrun

survivalrun

Wanneer je op zoek bent naar een leuke uitdagende sport om te gaan doen, dan kun je gaan beginnen met de sport survivalrun. Deze sport zorgt voor veel uitdaging en daar kun je gemakkelijk veel plezier aan beleven. Een survivalrun is erg uitputtend en het is belangrijk dat je hier goed voor gaat trainen, hieronder lees je precies hoe en wat een survivalrun precies is?

Wat is een survivalrun?

Allereerst is het belangrijk dat je weet wat een survivalrun is, voordat je ervoor kiest om op deze sport te gaan. Een survivalrun heeft alles te maken met buitensport. Het is dus de bedoeling dat je zo snel mogelijk een parcours aflegt in de open lucht met allerlei verschillende obstakels. Het is voor een survivalrunner dus de taak om heel snel te zijn en verschillende obstakels te overwinnen. Het is een lastige sport waar veel behendigheid voor nodig is en dat vergt natuurlijk training.

Krachttraining

Het is bij survival heel erg belangrijk om genoeg kracht op te bouwen in je lichaam. Zo is het van belang dat je namelijk zonder enige moeite de obstakels over kunt komen. Ook in je benen wordt kracht vereist aangezien je moet rennen en lopen om zo snel mogelijk het parcours af te kunnen leggen. Om een survivalrun te kunnen doen, is het dus van belang dat je goed je benen gaat trainen, maar dat is natuurlijk niet het enige. Ook je armen krijgen flink wat te verduren tijdens zo’n run. Zo kan het zijn dat je over diverse obstakels heen moet klimmen, het is dus van belang dat je handig bent met je armen en met je benen. 

krachttraining

Kleding voor een survivalrun

De juiste kleding aanschaffen is ook niet geheel overbodig tijdens een survivalrun. Zo is het van belang dat je kleding kiest waarin je gemakkelijk kunt bewegen en die vies mogen worden. Een survivalrun wordt nou eenmaal gehouden in de buitenlucht tussen bossen, zand en modder. Het is dus van belang dat je je daar goed op aanpast. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goede schoenen aanschaft. Je moet schoenen hebben die enorm stevig zijn en die echt wel tegen een stootje kunnen. Ook is het van belang dat je schoenen kiest waar je lekker op kunt rennen, kunt springen en op kunt lopen. Op die manier kun je gerust een lekker rondje survivalrun gaan uitvoeren. Qua kleding is het gewoon goed om te kijken naar het weer, een lange broek en shirt voor in de winter en voor in de zomer kun je gebruikmaken van korte kleding die ook heerlijk zitten.

Veelgestelde vragen over een survivalrun

Wat is een survivalrun?

Een survivalrun is een sportevenement waarbij deelnemers een parcours afleggen met natuurlijke en door de mens gemaakte hindernissen, zoals touwbruggen, modderplassen, klimwanden en meer. Het doel is om het parcours zo snel mogelijk af te leggen zonder hulp van buitenaf.

Hoe lang is een survivalrunparcours?

De lengte van een survivalrunparcours kan variëren, maar de meeste parcours zijn tussen de 5 en 15 kilometer lang.

Wie kan deelnemen aan een survivalrun?

Iedereen met een goede basisconditie en enige ervaring in obstakel- of mud runs kan deelnemen aan een survivalrun. Er zijn vaak verschillende afstanden en niveaus, zodat zowel beginners als ervaren deelnemers kunnen meedoen.

Wat voor soort hindernissen kun je verwachten?

Hindernissen in een survivalrun kunnen variëren van modderige slootoversteken tot klimnetten, apenbruggen, touwbruggen, en zelfs hindernissen met water.

Welke uitrusting heb je nodig voor een survivalrun?

Basisuitrusting omvat vaak sportschoenen met grip, sportkleding, en handschoenen. Afhankelijk van de run en het weer kunnen extra uitrusting zoals een wetsuit, helm en touw nodig zijn.

Hoe bereid ik me voor op een survivalrun?

Het is belangrijk om te trainen op conditie, kracht, behendigheid en technische vaardigheden voor obstakels. Dit kan onder meer hardlopen, klimmen, zwemmen en krachttraining omvatten.

Is er een tijdslimiet voor het voltooien van een survivalrun?

Ja, de meeste survivalruns hebben een tijdslimiet om het parcours te voltooien. Deze limiet varieert per evenement, maar deelnemers moeten het parcours binnen de gestelde tijd afleggen om te worden geclassificeerd.

Hoe veilig zijn survivalruns?

Organisatoren van survivalruns nemen doorgaans veiligheidsmaatregelen, zoals reddingspersoneel en EHBO-posten op strategische locaties. Deelnemers moeten echter altijd voorzichtig zijn en de instructies van de organisatoren opvolgen.

Zijn er verschillende categorieën in survivalruns?

Ja, deelnemers worden vaak ingedeeld in verschillende categorieën op basis van leeftijd en geslacht. Er kunnen ook teams en individuele categorieën zijn.

Waar kan ik survivalruns vinden?

Survivalruns worden over de hele wereld gehouden. Je kunt informatie vinden over komende evenementen op de websites van survivalrunverenigingen, sportscholen en obstakelrunevenementen.