Heb jij SUP-yoga weleens geprobeerd?

sup-yoga

Zoals de naam al doet vermoeden, is SUP-yoga het uitoefenen van yogaoefeningen op een SUP-board. Tegenwoordig is SUP-yoga een ware trend. Dat is ook niet zo gek, want SUP-yoga is de ideale manier om te genieten van de rust en natuur. Hieronder leggen wij voor je uit van SUP-yoga inhoudt.

SUP

SUP is de afkorting voor ‘standing up paddling’. Suppen is eigenlijk een combinatie van kanoën en surfen. Je staat op een grote surfplank en je hebt een peddel, waarmee je je kunt voortbewegen. Dit doe je op rustig water, dus je hoeft je niet druk te maken om hoge golven. Zo kun je eigenlijk op elk kanaal, verschillende meren en mooie grachten suppen. Dit maakt suppen een vrij toegankelijke sport.

SUP-yoga

Zoals hierboven al kort werd omschreven, is SUP-yoga yoga op een SUP-board. Omdat het board zo breed is, heb je genoeg ruimte om verschillende yogaoefeningen te doen. De combinatie tussen suppen en yoga is vrij voor de hand liggend: suppen is relaxt en yoga is ook relaxt. Niemand zal jou storen terwijl jij zit te dobberen in een yogapositie. 

Wanneer je voor het eerst gaat beginnen met SUP-yoga, zal je even moeten wennen. Je moet namelijk jouw lichaam in evenwicht houden en een goede balans is een pré. Het leuke aan SUP-yoga is dat het een full body workout is: je gebruikt namelijk elke spier in je lichaam. 

SUP-yogaposities

Krijgerhouding 2

De Krijgerhouding 2 is een van de basisposities van SUP-yoga. Hiermee stretch je je heupen, schouders en liezen.

Neerwaartse hond

De Neerwaartse hond is een populaire yogapositie. Het helpt je tegen stijfheid rondom de schouders, rug en benen. 

Lotus

Ook al ziet de Lotus er simpel uit; niets is minder waar. Het is eigenlijk een soort kleermakerszit, maar bij de Lotus leg je de voeten boven op de benen. Dankzij de Lotus zul jij gegarandeerd ontspannen.

Kraanvogel

De Kraanvogel is een positie voor de gevorderde yogi en yogini. Je leunt met deze oefening op je handen, terwijl je met je gezicht naar beneden jouw lichaam omhoog brengt. Deze positie vergt veel concentratie en focus.