4 tips voor crossfitbeginners

De laatste jaren is crossfit helemaal hip and happening. Jong, oud, man, vrouw: iedereen doet tegenwoordig de sport. Wellicht wil jij je ook wagen aan de intensieve sport. Het is echter belangrijk om rekening te houden met een aantal tips. Welke dat zijn lees je hieronder.

1 Bouw langzaam op

Het is natuurlijk verleidelijk om meteen mee te gaan met de grote spelers die al jarenlang aan crossfit doen. Toch is hiermee de kans aanwezig dat je blessures oploopt. Dit is echter een grote valkuil voor velen. Luister naar je lichaam en als je te hard van stapel loopt, is het belangrijk om een stapje terug te doen. Het opbouwen heeft simpelweg veel tijd nodig.

2 De juiste voeding

Jouw lichaam moet goed herstellen van de zware trainingen in de loods. Het is dus van groot belang om een passend voedingsschema te maken. Je verbruikt veel energie tijdens crossfit en daarom heeft jouw lichaam behoefte aan krachtvoedsel, zoals genoeg koolhydraten en eiwitten. Maak daarom een voedingsschema dat past voor de training, tijdens de training en na de training.

3 Wees flexibel

Hoe sterk je ook bent en hoe eenvoudig je de stang omhoog kunt drukken, flexibiliteit is zeker een pre wanneer je begint aan crossfit. Hierdoor kun jij nog beter de WOD’s uitoefenen en je hebt minder kans op blessures. Steek dus zeker energie in het rekken en strekken van jouw lichaam zodat jij nog beter kunt presteren.

4 Genoeg slaap

Jouw spieren herstellen voor een groot deel wanneer je slaapt en wanneer je rust. Zorg er dus voor dat jij jouw lichaam voldoende rust biedt. Plan een rustdag tussen de crossfitdagen door en slaap voldoende. Als je minstens zes tot acht uur per nacht slaapt, zal jouw lichaam dit erg prettig vinden. Zelfs een week rusten kan wonderen verrichten.