Volleybal: waarom je op deze sport moet gaan

Misschien zit je al een lange tijd te twijfelen voor welke sport je moet kiezen. Je kunt ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan, maar wellicht vind je een teamsport net iets leuker. Als je kiest voor volleybal weet je dat je een sport hebt te pakken die goed is voor én je conditie én je kracht. Hieronder lees je nog meer voordelen van volleybal.

1 Goed voor lichaam en geest

Hierboven werd het al even kort benoemd, maar volleybal is goed voor het opbouwen voor jouw conditie en daarnaast word je sterker van de sport. Je versterkt vooral de spieren in het bovenlichaam, zoals je armen, schouders en borst. Ook de beenspieren worden meegepakt dankzij de hoge sprongen en landingen.

Bovendien train je met volleybal voor een betere hand-oogcoördinatie, evenals het reactievermogen en de flexibiliteit van je lichaam. Ook zal de concentratie en het strategisch denkvermogen een stuk vooruitgaan. We kunnen er dus niet omheen draaien dat volleybal een supergezonde sport is.

2 Vriendschap

Wanneer je sport in teamverband ontstaan er geheid vrienden. Je hebt namelijk dezelfde hobby en dat is volleybal. Ook zullen de teams weleens door elkaar gehusseld worden waardoor jij nog meer mensen zult leren kennen. Dat zorgt natuurlijk voor een en al gezelligheid. Ook kunnen jullie elkaar troosten wanneer een wedstrijd niet is verlopen hoe jullie hadden gehoopt.

3 Omgaan met kritiek

Dankzij een coach leer jij om te gaan met kritiek. Wanneer je begint met volleybal gaat dat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Het zal bijzonder zijn als je meteen alle technieken onder de knie hebt. Hier zal jouw coach je op wijzen, maar hierdoor leer je alleen maar meer. Door de opbouwende kritiek zal jij sterker in je schoenen komen te staan.