Je golf skills verbeteren? Dit zijn handige oefeningen

Golfen staat bekend als een sport voor volwassenen en ouderen maar niks is minder waar. Ook veel kinderen doen aan golf. Golf klink misschien een beetje saai voor een kind maar er zijn genoeg leuke oefeningen die je kan doen. Golfen is ook moeilijker dan je denkt daarom is het leuk om te oefenen en steeds beter te worden. Zo zie je dat je op het begin een bal in bijvoorbeeld tien slagen in hole krijgt terwijl na een aantal trainingen misschien al in vijf slagen. Je moet gewoon de technieken een beetje onder controle krijgen, maar hoe doen je dit? Hieronder vind je verschillende manieren.

Driving range

Als je golft dan heb je vast wel een in de driving range gestaan. De driving range is eigenlijk een groot veld waar je zo ver mogelijk moet slaan. Je staat in een rij en iedereen probeerd voor zichzelf zo vermogelijk te slaan. Op het veld staan nummers en zo weet je precies hoeveel meter je hebt geslagen. De driving range is de perfecte plek om je slagen te verbeteren. 

Verschillende clubs

Je hebt bij golf ontzettend veel verschillende golfclubs. Elke club word weer in een andere situatie gebruikt. Zo gebruik je de ijzer waarschijnlijk het meest maar door verschillende clubs te gebruiken heb je meer kans op de winst. Zo is wordt de putter vooral in de greenzone gebruikt, de wedges gebruik je voor de korte slagen en zo heb je nog veel meer andere clubs met ieder zijn eigen functie. Tijdens het trainen is het handig om ze allemaal even uit te proberen. Dus maak bijvoorbeeld lange slagen op de driving range en oefen met de putter in de greenzone. Zo weet je tijdens een wedstrijd precies wanneer je welke club moet gebruiken.

Thuis aan de slag

Is golf echt je hobby en wil je er thuis ook mee bezig? Er zijn speciale oefeningen die je lichaam soepeler maken waardoor je meer controle hebt over je wing. Je swing is ook erg makkelijk te trainen terwijl je thuis bent. Hiervoor ben je niet perse een golfclub nodig.