5x Beste Golf Putter

Putters zijn wellicht de belangrijkste clubs die je nodig hebt. Zonder een goede putter ben je eigenlijk nergens. Een putter gebruik je altijd in de greenzone van een golfbaan en hiermee sla jij de bal in de hole. Met deze verschillende putters weet jij dat je in de greenzone veilig bent. 

Lijst met de 5 beste golf putters

Ben Sayers golf putter

Een fantastische putter voor beginners tot en met handicap 18. De lengte van de putter is 35 inch, dit is de standaard maat voor een putter. Deze linkshandige club is gemaakt van metaal en de shaft is gemaakt van staal. De kleur van de putter is zilver, je hebt zwarte grip op de club en er zit een oranje hoes bij om je putter te beschermen.

Wilson golf putter

Dit is een compactere putter met het zo fijn en gecontroleerd aanvoelde counterbalance systeem voor meer feedback en gevoel. In de grip zit een 100 gram wegend extra zwaar gewicht wat zorgt voor meer gevoel en controle. Dit zorgt er ook voor dat je je polsen minder gebruikt wat een stabielere putt oplevert. Door de gefreesde groeven in het clubblad stuitert de bal niet van het blad maar begint deze direct met rollen.

Cobra golf putter

De cobra king putter met shaftaansluiting is een topzware, wat compacte mallet putter. Het clubhoofd is gemaakt van aluminium en is uitgerust met SIK technologie en arccos sensor, wat zorgt voor extra grip. In de putter zitten verstelbare gewichtjes voor de optimale gewichtsverdeling. Je kunt je putter met je mobiel connecten via een app. Via deze app kun je data vinden over je prestaties, vaardigheden en maakt het verbeteren van je handicap gemakkelijker.

SilverLine golf putter

Deze club is een half-mallet putter, dus met een verlengd gewicht achter de kop. Doordat het gewicht naar achter is geplaatst geeft dit meer balans en door de polymeer inleg in de face van de kop heb je optimaal balgevoel. Er zit een heldere witte middenlijn op de kop om de bal op de juiste plaats te raken. De club is 35 inch, dit is de standaard lengte. Een ideale putter voor de startende en doorstartende golfers.

Odyssey golf putter

Deze putters zijn ontworpen van het zachtste insert-technologie ooit om je putter te verbeteren. De DFX-insert zorgt voor een soepel gevoeld en rollend op de greens willen. De mallet clubhoofd vorm van deze putter biedt meer stabiliteit, meer vergevingsgezindheid en makkelijk oplijnen. Deze putter heeft de standaard lengte, dus 35 inch. En deze putter is speciaal voor de linkshandige golfers.

Veelgestelde vragen

Welke lengte putter heb ik nodig?

De meeste putters hebben een lengte van 34 of 35 inch. Je weet of deze lengte goed is door een makkelijk trucje. Ga met de putter in een comfortabele houding staan, als de putter te kort is dan is de kans groot dat de hiel van de grond komt. En als de putter te lang is komt de teen omhoog.

Welke vormen putters heb je?

Je hebt twee vormen, namelijk een mallet of een blade. Een mallet putter geeft meer stabiliteit, meer vergevingsgezindheid en makkelijk oplijnen. Met een blade putter heb je meer gevoel voor de positie van het clubhoofd. Bij een blade zul je zien dat een niet goed geraakte putt ten koste gaat van afstand.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een putter?

Je moet erop letten dat je de goede lengte putter koopt, dat je weet waarvoor je de putter gaat gebruiken, of je een beginnende of gevorderde putter koopt en of je linkshandig of rechtshandig bent want hier heb je verschillende putters voor.

Bekijk hieronder de volledige top-5 golf putters