5x Beste Golf Driver

Een driver gebruik je om een lange afstand mee te slaan en de bal zo dicht mogelijk bij de green te krijgen. De driver is de grootste club die je in een golftas tegenkomt, dit is qua lengte en kop. Door de lengte van de club is de driver de moeilijkste club om mee te slaan, daarom is het belangrijk dat je een goede driver aanschaft. Hieronder een overzicht van de beste golf drivers. 

Lijst met de 5 beste golf drivers

Wilson golf driver

Deze Wilson driver heeft een lichte ‘offset’ setting voor nog meer vergevingsgezindheid. Grotendeels van licht maar sterk titanium, ideaal voor startende en licht gevorderde golfers die prima golfmateriaal zoeken. Deze driver heeft een 460cc clubhoofd, met een grote sweetspot en een laag geplaatst zwaartepunt. De wat hogere loft van deze club zorgt simpelweg ervoor dat de bal langer in de lucht blijft om afstand te maken, ook bij lagere swingsnelheden. 

Callaway golf driver

Voor een verre bal, heb je echt deze driver nodig van Callaway. En om een slice te slaan, gaat dat ook heel makkelijk met deze driver met ultra-lage voorwaartse CG voor een lage spin. En met de speciale flash face technologie sla je met hoge balsnelheden een heel eind, zelfs als je het midden van het gezicht mist. De twee interne jailbreak-staven verbinden de zool en crown om een hoge balsnelheid te bevorderen. Deze driver is voor rechtshandige mensen.

TaylorMade golf driver

De TaylorMade driver is een krachtig, relatief eenvoudig te spelen hybride driver van ijzer, mede dankzij de combinatie van eigenschappen van klassieke lange ijzers en vergevingsgezinde hybride clubs. Mede dankzij speedfoam kan je ongekende afstanden leveren, ook door de verzwaarde zool in de driver. De betere golfers zullen meer gevoel, vergeving en werkbaarheid ervaren met deze driver, in tegenstelling tot andere drivers van ijzer. De putter is 36 inch en is voor rechtshandigen.

XC Max golf driver

Deze kwaliteits-driver is geschikt voor iedere golfer. De driver is verstelbaar waardoor je kan kiezen voor een stiff flex of een regular flex. Zo kun je met deze driver hoge swingsnelheid of gemiddelde swingsnelheid halen. Het clubhoofd is 460CC en is van titanium. Bij deze driver krijg je een verstel sleutel, waardoor je kan wisselen tussen de verschillende flexen en je krijgt er ook een headcover bij zodat je driver niet beschadigd raakt.

Cobra golf driver

Deze driver is speciaal voor linkshandige golfers. Alle onderdelen van deze club zijn extreem licht uitgevoerd om de bal gemakkelijk de lucht in te krijgen en meer afstand te genereren, ook als je een lage swingsnelheid heeft. De kroon (bovenzijde clubhoofd) is gemaakt van lichtgewicht carbon fiber, hierdoor wordt de zool naar verhouding zwaarder en is het zwaartepunt lager. Daardoor zit het gewicht meer onder de bal en sla je gemakkelijker en wat hoger. 

Veelgestelde vragen

Hoe ver kan je slaan met een driver?

De gemiddelde snelheid van een amateur golfer is 75 tot 80 mph. Met deze snelheid kan de bal ongeveer een afstand van 160 meter afleggen.

Waarin verschillen dames drivers van heren drivers?

Bijna elk merk heeft drivers voor dames en heren. Vaak verschilt alleen de shaft maar soms ook de vorm, kleur of het clubhoofd. De drivers voor dames zijn buigzamer omdat naar verhouding dames minder hard en minder explosief aan de club trekken tijdens hun swing.

Welke verschillende flexen heb je bij een driver?

 Je hebt 5 verschillende flexen: de ladies flex, light flex, regular flex, stiff flex en extra stiff flex. De flex van de shaft zorgt voor hogere swingsnelheid dus is het belangrijk dat je een goede flex kiest die bij je past.

Bekijk hieronder de volledige top-5 golf drivers