5x Beste Golf Wedge

Een wedge gebruik je meestal om de bal van de fairway naar de greenzone te slaan. En meestal vind je niet één wedge in een golftas maar 4 verschillende wedges in een golftas om vanaf elke afstand dicht bij de vlag te kunnen slaan. Met deze verschillende wedges sla jij sowieso dichter bij de vlag dan je tegenstanders.

Lijst met de 5 beste golf wedges

Callaway golf wedge

De golf wedge van Callaway geeft je controle over verschillende wedge schoten. Door de groeven over de hele clubhoofd, de speciale groef-in-groeftechnologie en door het nieuwe rauw clubhoofd, heb je bij elk schot de control en spin die je nodig hebt. Door de speciale C-Grind maakt het raken van korte shots in de greenzone gemakkelijker. Deze golf wedge is speciaal voor rechtshandigen.

SilverLine golf wedge

Met deze golf wedge sla je elke bal binnen de greenzone in de hole. De Silverline wedges hebben een carbon steel blad met nikkel-chrome finish. Ideaal voor het korte werk waarbij je veel controle hebt op de bestemming van de bal. Een duurzame en vergevingsgezinde wedge die je rond de green regelmatig zult gaan gebruiken. De wedge heeft een 52 graden loft met een steel shaft van 90,2 centimeter.

TaylorMade golf wedge

Voor maximale controle en spin zit je goed met deze golf wedge van TaylorMade. De golf wedge is voorzien van RAW Micro-Ribs groeven voor nog meer spin en controle tijdens de slagen rond de green. Schrik niet als je slagvlak met de tijd gaat roesten, dit is juist om het oppervlakte nog stroever te maken waardoor veel spin slaan gemakkelijker wordt. De shaft is gemaakt van staal, de flex is stiff en deze golf wedge is speciaal voor rechtshandigen.

Mizuno golf wedge

Deze golf wedge is speciaal voor rechtshandige dames. De sandwedge heeft een superlichte 40 gram ladies lite graphite shaft. De chrome finish geeft dit clubhoofd een rijke uitstraling. Met een loft van 56 graden en 14 graden bounce is dit de ideale club in de greenzone.

Wilson golf wedge

Wedges zijn belangrijk voor je korte spel. De meeste slagen worden gespeeld rond een cirkel van 75 meter rond de greenzone. Dus heb je goed materiaal nodig van hoge kwaliteit om de bal goed te raken. Deze wedge is gemaakt van carbon steel waarmee je een zachter en meer gecontroleerd balcontact ervaart als je de bal raakt. De flex is regular en is voor rechtshandigen.

Veelgestelde vragen

Welke verschillende golf wedges zijn er?

Je hebt vier verschillende types. Je hebt de Pitching wedge, de Gap of Approach wedge, Sand wedge en de Lob wedge. Het grootste verschil tussen deze wedges is de loft in graden, want de loft bepaalt hoe ver je slaat.

Hoe ver kun je slaan met een wedge?

Met een Pitching wedge sla je 80 tot 100 meter, met een Gap wedge kun je 70 tot 85 meter overbruggen, een Sand wedge slaat 65 tot 80 meter en met een Lob wedge sla je gemiddeld 50 tot 70 meter.

Hoe kan ik mijn swingsnelheid verhogen?

Vind een ritme dat controleerbaar is en beweeg daarin naar achteren. De beweging naar achteren moet synchroon verlopen. Van daaruit kun je snelheid ontwikkelen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 golf wedges