Met deze zwemslagen verbrand je de meeste calorieën

We weten allemaal dat zwemmen goed voor je is voor je lichaam en geest. Naast dat het een leuke en verfrissende sport is, kun je er ook aardig wat calorieën mee verbranden als je een aantal baantjes gaat trekken. Water biedt namelijk een weerstand die wel veertien keer hoger is dan lucht. Hieronder lees je bij welke slagen jij de meeste calorieën kunt verbranden.

Vlinderslag

De vlinderslag staat op nummer 1 als het gaat om calorieën verbranden. Dit hangt echter wel af van jouw gewicht, hoe snel je zwemt en hoeveel spiermassa je hebt. Over het algemeen kun je al 450 calorieën verbranden als je een half uurtje zwemt volgens de vlinderslag. Het is immers een van de moeilijkste zwemslagen.

Borstcrawl

Even een halfuurtje zwemmen met de borstcrawl en je verbrandt zo driehonderd calorieën. Bovendien is dit een goede zwemslag om jouw ademhaling onder controle te krijgen. Daarnaast is deze zwemslag ideaal voor de spieren rondom jouw buik, billen en schouders. Het is echter wel van belang dat je de technieken van deze slag onder de knie hebt.

Rugcrawl 

De rugcrawl komt op de derde plek te staan. Deze zwemslag doet jou namelijk 250 calorieën verbranden in dertig minuten. Om het optimale uit jouw zwemsessie te halen, kun je een intervaltraining inplannen. Tijdens zo’n training wissel je korte, intensieve periodes af met rustpauzes. Dit moet je echter wel leren opbouwen.

Schoolslag

Ben je niet zo’n fan van de bovengenoemde zwemslagen? Dan kun je kiezen voor de schoolslag. Ook deze slag zal ervoor zorgen dat je 250 calorieën per dertig minuten kunt verbranden. Met wat meer inspanning kun je zelfs de 350 calorieën aantikken. Op deze manier is zwemmen nog nooit zo leuk geweest. Op naar het zwembad!