Zo onderhoud je jouw kampeerspullen

kampeerspullen onderhouden

Aan alle leuke dingen komt een eind: het kamperen. Na het kamperen is het tijd voor een minder leuke klus, namelijk het schoonmaken en opbergen van je kampeerspullen. Hiermee houd je jouw spullen langer goed, zodat ze nog een aantal rondes meekunnen. Hieronder lees jij hoe je jouw kampeeruitrusting het beste kunt onderhouden.

Voortent

Het is belangrijk om de voortent altijd schoon en droog in te pakken. Je kunt de voortent afnemen met een natte doek en een zachte borstel. Vermijd agressieve schoonmaakproducten, deze kunnen namelijk de waterafstotende laag aantasten. Als je voortent gemaakt is van PVC, kun je groene zeep gebruiken. De stalen stokken kun je invetten met vaseline.

Tent

Ook bij de tent geldt om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, maar om te kiezen voor een natte doek en een zachte borstel. Tijdens het opruimen is het aan te raden om de tent te controleren op eventuele gebreken, zodat je tijdens je volgende trip niet voor verrassingen komt te staan.

Luchtbed

Net als bij de tent en voortent moet je het luchtbed schoonmaken voordat je het gaat opbergen. Ook kun je dit doen met een natte doek. Leg het luchtbed op een ondergrond waar geen scherpe voorwerpen liggen, zoals het straatwerk. Afhankelijk van het formaat van het luchtbed, kun je het opvouwen. Zo is jouw luchtbed klaar voor de volgende kampeerronde!

Een luchtbed met een breedte van 70 centimeter vouw je dubbel. Een luchtbed met een breedte van 120 centimeter vouw je in drie keer op en een luchtbed met een breedte van 140 centimeter vouw je in vier keer op. Wanneer het luchtbed is opgevouwen, rol je het luchtbed op in de lengte. Begin met rollen aan de kant waar het ventiel zit en laat het ventiel openstaan; zo kan de lucht nog ontsnappen. Zo is jouw luchtbed een klein pakketje geworden en kun je hem opbergen.

Overige kampeerspullen

Wanneer je een koelbox hebt gebruikt, kun je deze op een kierstand zetten. Zo ontstaan er geen vieze luchtjes. Kampeermeubelen als stoeltjes kun je het beste bewaren in de originele doos, nadat je deze natuurlijk hebt schoongemaakt. Als je een mover voor de caravan hebt gebruikt, vet deze dan in. Zo blijft de mover soepel.

kampeerspullen onderhouden