Wat voor paardrijkleding heb je nodig bij paardrijden?

Zit jij op paardrijden of wil jij graag op deze sport, maar weet je niet zo goed wat je allemaal nodig hebt en waar je op moet letten bij het aanschaffen van paardrijkleding? In dit artikel lees je er alles over.

Paardrijbroek

Een goede paardrijbroek is erg belangrijk bij paardrijden. Een paardrijbroek is namelijk gemaakt voor extra comfort. Zodra je met een normale broek gaat paardrijden, krijg je snel slijtage. Bij een paardrijbroek is dit niet het geval, aangezien hij ervoor gemaakt is om je benen ver uit elkaar te hebben. Hij zal dus niet scheuren en slijtage komt pas na een lange tijd dragen.

Bovenkleding

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit of je een speciaal paardrijshirt of -trui hebt. Wel is het van belang om een bodyprotector te dragen. Het is niet verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden. Je rug en ribbenkast wordt met een bodyprotector volledig beschermd. Meestal worden bodyprotectors door beginnende ruiters gedragen, maar ook voor ervaren ruiters is het belangrijk om het toch te dragen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. 

Paardrijlaarzen

Paardrijlaarzen zijn erg belangrijk bij paardrijden. Het geeft je de juiste comfort en je kunt je voeten goed klemmen in de stijgbeugels. Er zijn verschillende soorten paardrijlaarzen. Je hebt de normale hoge paardrijlaarzen, deze zijn het populairst. Daarnaast zijn er ook nog gevoerde en ongevoerde laarzen, het is maar net wat jij het prettigst vindt. Ook zijn er jodhpurs, dit zijn halfhoge paardrijschoenen. Deze schoenen geven je comfort als je veel met je paard moet lopen. 

Paardrijcap

Last but not least is de paardrijcap erg belangrijk als je aan paardrijden doet. Een paardrijcap is namelijk verplicht, aangezien deze veiligheid voor je hoofd biedt. Er zijn veel verschillende paardrijcaps, maar koop er een die jij comfortabel vindt zitten.