Paardrijden en afvallen, hoe zit dit?

Paardrijden is een echte sport. Maar kun je eigenlijk met deze sport afvallen? Om antwoord te geven op deze vraag: ja, dit kan. Hoe zit dit nou eigenlijk en waar moet je op letten als je paardrijden als sport wil gebruiken om af te vallen? Hieronder lees je het allemaal.

Afvallen door paardrijden

Het is dus mogelijk dat je afvalt van paardrijden. Wel is het van belang dat je naast paardrijden goed en gezond eet. Je moet een goede balans tussen je sport en eten vinden. Ook zijn er verschillende factoren waar je op moet letten als je wil afvallen. Echter, geldt dit niet alleen bij paardrijden, dit geldt namelijk voor iedere sport. De basisregel om af te vallen is dat je meer calorieën moet verbranden dan dat je binnenkrijgt.

Intensiteit

Afvallen door paardrijden kan niet door urenlang alleen maar stappen. Je zult meer intensiteit en beweging in je rit moeten maken. Zorg ervoor dat je draf en galop afwisselt. Je zult namelijk intensief moeten trainen wil je afvallen. Ook speelt je lichaamsgewicht mee in je afvalproces. Hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je zal verbranden. Wees er dus bij paardrijden van bewust hoe intensief je traint. 

Calorieën

Met paardrijden verlies je dus wel degelijk wat calorieën. Dit is echter wel afhankelijk van jouw gewicht. Als je bijvoorbeeld zestig kilo weegt, verbrand je tweehonderd calorieën bij een uur intensief paardrijden. Als je tachtig kilo weegt verbrand je 275 calorieën in een uur. Natuurlijk kunnen deze aantallen verschillen aan de intensiteit van de training en het lichaamsgewicht.