Het nut van buikspieroefeningen

Veel mensen hebben een hekel aan buikspieroefeningen en slaan dit vaak over. Toch is het heel belangrijk om jouw buikspieren regelmatig te trainen. Hierdoor krijg je een sterke rug, verbeter je je sportprestaties en zo zijn er nog veel meer voordelen op te noemen. Hieronder zullen wij jou uitleggen hoe belangrijk buikspieroefeningen zijn.

1 Sterke rug

Zwakke buikspieren kunnen rugklachten veroorzaken en verergeren. Dit komt omdat de spieren rondom de wervels erg onstabiel zijn. Door jouw buik regelmatig te trainen, worden de spieren sterker en daardoor kun je beter evenwicht houden. Dit zorgt er weer voor dat de ruggenwervels de juiste ondersteuning krijgen. Als je dus last hebt van rugklachten is het zeker een aanrader om buikspieroefeningen te doen.

2 Verbeterde sportprestaties

Met sterke buikspieren verbeter jij je sportprestaties, met name bij compound oefeningen in de sportschool. Bij zware oefeningen als squats, deadlifts en de legpress is het van belang dat je de juiste houding aanneemt. Met een sterke core verdeel jij het gewicht beter over jouw lichaam zonder dat jouw rug hier al te ver voor moet buigen. Laat het buikspierkwartier maar beginnen!

3 Betere houding

Jouw houding zal niet alleen aanzienlijk verbeterd worden in de sportschool, maar ook in het dagelijks leven. Je zal dankzij de sterke buikspieren automatisch rechtop lopen, omdat er weinig druk op de ruggengraat komt. De buikspieren verdelen het lichaamsgewicht. Zo lang de navel maar niet naar voren komt, is een kleine buiging in de onderrug normaal. 

4 Strakke buik

Laten we meteen met de deur in huis vallen: met alleen buikspieroefeningen zal je geen platte buik krijgen, helaas. Veel mensen doen oneindig veel buikspieroefeningen om een strakke buik te kweken maar jammer genoeg werkt dit niet zo. Als je buikspieroefeningen combineert met vetbranding kun je wel een strakke buik krijgen.