Dit is wat je nodig hebt bij padel

Tegenwoordig is de sport padel erg populair. Padel heeft veel weg van de sport tennis, maar toch is het anders. Als je vaak padelt is het handig om je eigen spullen te hebben, maar wat zijn deze spullen en wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig bij de sport padel? Lees het hieronder!

Racket

Bij padel heb je een racket nodig, dus het is erg verstandig om een eigen racket aan te schaffen. Er zijn veel verschillende rackets, voor ieder wel een. Er zijn namelijk verschillende niveaus bij padel. Het racket wordt bepaald bij welk niveau je speelt. Daarom is het van belang om research te doen, ook kun je je laten informeren. Het wordt geadviseerd om een rond padelracket aan te schaffen als je een beginnend padeller bent. Dit omdat je dan een groter oppervlak hebt en je goed kunt wennen.

Schoenen

De juiste schoenen zijn bij (bijna) elke sport belangrijk. Bij padel is het van belang dat je schoenen veel grip hebben. Dit omdat je veel korte bewegingen achter elkaar maakt, je wil natuurlijk niet tussendoor uitglijden. Tennis- en padelschoenen verschillen niet veel van elkaar, aangezien padel meestal op dezelfde ondergrond wordt gespeeld. Padel- en tennisschoenen zijn beiden geschikt voor een goed potje padel.

Bal en kleding

Goede sportkleding is natuurlijk van belang. Het is belangrijk dat je in deze kleding gemakkelijk kunt bewegen. Het is handig als je een short koopt waar diepe zakken in zitten, zo kun je gemakkelijk een bal bewaren. De tennisbal en de padelbal lijken veel op elkaar, maar er zitten een aantal verschillen tussen deze ballen. De padelbal is kleiner dan een tennisbal, ook heeft de padelbal een lagere luchtdruk. De padelbal zal daardoor iets langzamer zijn en zal minder hard stuiteren. Het wordt afgeraden om padel te spelen met een tennisbal.

pa