De verschillende zwemdiploma’s bij zwemmen

Er zijn veel verschillende zwemdiploma’s: de diploma’s die je kreeg toen je geleerd had om te zwemmen. Maar er zijn nog veel meer zwemdiploma’s die je kunt halen. Maar wat houdt nou eigenlijk elk diploma’s in en waar staan ze voor? Hieronder kun je er meer over lezen.

Zwem-ABC

Je hebt ze als kind vast wel behaald: zwemdiploma A, B en C. Deze diploma’s kreeg je als je bij de zwemlessen, geleerd had om te zwemmen.

  • Zwemdiploma A

Als je zwemdiploma A behaald had, betekende dit dat je de zwemvaardigheden onder de knie hebt, maar nog niet met attracties. 

  • Zwemdiploma B

Zodra je zwemdiploma B in de pocket hebt, heb je genoeg zwemvaardigheden om in een zwembad met bijvoorbeeld stroomversnellingen te zwemmen, maar ook attracties vallen hieronder. 

  • Zwemdiploma C Als je zwemdiploma C in de pocket hebt, ben je wel echt een master. Je kent en kunt alle zwemvaardigheden en je kunt in natuurwater zwemmen. 

Verschillende Zwemdiploma’s

Naast het Zwem-ABC zijn er nog meer verschillende soorten zwemdiploma’s. Je bent natuurlijk nooit uitgeleerd, daarom kun je ervoor kiezen om je kennis en ervaring nog meer uit te breiden. Hieronder staan de belangrijkste.

  • Zwemvaardigheid 1,2 en 3

Je kunt ervoor kiezen om je zwemvaardigheid tot een hoger niveau te brengen, dit kun je doen door middel van het behalen van je zwemvaardigheid 1, 2 en 3 diploma te behalen.

  • Reddingszwemmen

Houd jij erg van zwemmen en ben je je ook bewust van de risico’s? Dan kun je ervoor kiezen om je reddingszwemdiploma te behalen.

  • Survival 1, 2 en 3

Bij de Survival leer je hoe je kunt handelen in een nare situatie. Wat kun je doen en wat juist niet? Dit leer je bij de Survival 1, 2 en 3.

  • Snorkelen 1, 2 en 3

Bij snorkelen leer jij hoe je het best onderwater kunt functioneren en hoe de wereld onder water eruit ziet. Een erg leuke ervaring en is zeker aan te raden.

Naast deze diploma’s zijn er nog meer andere zwemdiploma’s die je kunt halen. Deze diploma’s gaan meer richting het recreatief zwemmen.