Hoe kies ik de juiste dartspullen?

Darten kun je doen waar je maar wil, als je de juiste spullen maar bij de hand hebt. Je hebt goede dartpijlen nodig, een goed bord en natuurlijk een fanatieke tegenspeler. Maar hoe kom je nu aan al die spullen en welke spullen zijn de beste voor jou? Hieronder zie je tips om de beste dartpijltjes te kopen en het beste bord te krijgen. 

Dartpijltjes

Er zijn verschillende darters met andere ambities. Je hebt de darter op recreatief niveau, de beginnende darter en de ervaren darter. Voor elke darter zijn er weer andere pijltjes. Ben jij bijvoorbeeld een recreatie-darter, dan kun je beter gooien met brass darts, nickel silver darts of stainless steel darts. Deze dartpijltjes zijn minder qua kwaliteit. De levensduur van de dartpijltjes maakt in principe niet zoveel uit. Voor de beginnende darter zijn tungsten pijltjes beter. Je hebt twee verschillende soorten tungsten pijltjes. De een bestaat uit 95 procent tungsten en de ander maar uit zeventig procent. Hierbij zit het verschil in de dunheid van de pijl. De een is dikker dan de ander. Als laatst heb je nog de pijlen voor de ervaren darter. De ervaren darter gooit met pijlen van boven de 85 procent tungsten of meer.

Het dartbord

Ook bij het kiezen van dartborden zit er verschil tussen de verschillende darters. Voor een recreatie-darter en een beginnende darter is een bord met bedrading en nietjes al meer dan genoeg. Maar voor een ervaren darter is het toch wel wat anders. Voor een ervaren darter is het misschien beter om te kiezen voor een dartbord die bedrading in het bord heeft in plaats van erbuiten. Verder moet je als ervaren darter er op letten dat de bullseye geen nietjes in de buurt heeft. Ook moet je zorgen dat de bedrading geen nietjes heeft. Bij de meest dartborden zitten wel omschrijvingen waarmee jij het beste dartbord kunt vinden voor jouw hobby en sport.