Deze benodigdheden heb je nodig voor hockey

Je hebt een paar proeftrainingen gedaan met de oude hockeystick van je tante. Maar je hebt besloten dat hockey een leuke sport is en je graag wilt aansluiten bij een hockeyvereniging. Dan heb je natuurlijk nieuwe spullen nodig voor hockey, en met deze onderstaande dingen zit je zeker goed.

Hockeystick

Dit is het belangrijkste, een hockeystick. Want hiermee speel je hockey en kun jij je team helpen te winnen. Je hebt veel verschillende hockeysticks in zowat alle maten en kleuren. Het belangrijkste bij het kopen van een hockeystick is de lengte. Voor kinderen en jeugd geldt dat de stick vanaf de grond tot aan de navel moet komen. Er is geen onderscheid tussen links- en rechtshandigen hockeysticks.

Hockeyschoenen

Hockey wordt eigenlijk altijd gespeeld op kunstgras dus heb je schoenen nodig met genoeg grip. Daarom hoef je niet perse speciale hockeyschoenen te kopen maar wel schoenen die stevig en goed geprofileerd zijn. Gewone sportschoenen met een platte of gladde zool zijn gevaarlijk op kunstgras en worden afgeraden.

Scheenbeschermers

Dit is verplicht om te dragen, zowel in wedstrijden als op trainingen. Scheenbeschermers beschermen de onderkant van je benen tegen de harde hockeybal of een afzwaaiende hockeystick. Scheenbeschermers moet je niet te groot kopen en ze moeten voldoende enkelbescherming bieden. In sommige gevallen kun je ook voetbalscheenbeschermers kopen, deze voldoen ook aan de eisen.

Gebitsbescherming

Een bitje moet je in hebben met wedstrijden en trainingen en voorkomen afgebroken tanden. Een gebitsbescherming moet op maat gekocht worden en daarna zelf gevormd worden door het bitje te dragen. Een bit moet ook steeds op de juiste plaats in de mond gehouden worden.

Sportkleding

Voor een training heb je comfortabele en sportieve kleding nodig. Dit hoeft geen speciale hockeykleding te zijn maar kan ook gewoon een sportshirtje en een hockeyrokje zijn. Daarnaast heb je ook lange sokken nodig die over je scheenbeschermers kan doen. Voor wedstrijden heb je speciale wedstrijdkleding en dit wordt meestal geregeld door je eigen vereniging.