5x Beste Karperhengel

Om al die karpers binnen te hengelen, moet je natuurlijk wel een goede hengel hebben. Hieronder staan de 5 beste vishengels die speciaal zijn ontworpen om karpers te vangen. Want karpervissen is razend populair en je weet nooit wat er aan je hengel komt. Daarom is het zeer belangrijk dat je hengel stevig genoeg is om de dikste karpers te vangen.

Lijst met de 5 beste karperhengels

Fish-xpro karperhengel

Met deze complete set ben je direct klaar om naar de waterkant te gaan en karpers te gaan vangen. De karperhengelset is van degelijke kwaliteit en is geschikt voor iedere karpervisser. Deze karperhengels zijn 3-delig waardoor je de karperhengels makkelijk en snel kunt opbergen en meenemen. De set bestaat uit drie karperhengels, drie karpermolens met vrijloopsysteem, drie elektronische beetmelders, drie swingers, drie achtersteunen, een rodpod en een foudraal.

United entertainment karperhengel

Dit is wel een hele speciale karperhengel, het is namelijk een hengel verstopt in een pen. Daarom kun je deze hengel altijd bij je hebben, want de pen is 20 centimeter en kan worden uitgeschoven tot 1 meter. Op de meegeleverde molen zit ongeveer 25 meter vislijn en is geschikt tot een maximum van 2,5 kilo. Dus met deze karperhengel pen kun je altijd en overal een vis proberen te vangen.

JRC karperhengel

Perfect voor de beginnende en gevorderde karpervisser die zoekt naar kwaliteit en een goede prijs. De hengel is allround inzetbaar, van kleine wateren tot grote meren. Door de hoge kwaliteit en de precieze plaatsing zorgt dit ervoor dat je een geoptimaliseerde werpafstand hebt en een verhoogde accuratie. Door de zachte actie, welk losschieters voorkomt, helpt je effectiever te vissen en meer vis te vangen.

NGT karperhengel

Deze 8 meter lange karperhengel is geschikt voor lichte karper- en witvisvisserij. De eerste twee delen van de hengel zijn telescopisch en kan worden voorzien met een elastiek door de holle top. De karperhengel heeft over zijn gehele lengte een krachtige, strakke actie die zich vertaalt in uitstekende eigenschappen. Zo ben jij altijd de vis te baas met deze hengel.

Sonik karperhengel

De compacte karperhengel van Sonik is handig mee te nemen en bespaart veel ruimte, want de lengte van de hengel is opgevouwen maar 76 centimeter. De hengel is geschikt voor de compacte of struinende visser. De hengel heeft een DPS-reelhouder, rubber handvat, lijnclip, anti-twist keramisch topoog en heeft veel power/body. Uitgeschoven is de karperhengel 2.40 meter lang.

Veelgestelde vragen

In welk jaargetijde kan ik het best gaan vissen op karpers?

In de zomermaanden juni, juli, augustus en september heb je de grootste kans om karpers te vangen. Dan is namelijk het zuurstofgehalte laag, is de karper zeer actief en is het een prettig temperatuur voor de karper.

Welk aas moet ik gebruiken om karpers te lokken?

Karpers vinden heel veel lekker dus probeer eens tijgernoten, pellets, kaas, aardappel, brood, kikkererwten of mais. Er is ook speciaal karperaas te koop bij viswinkels. Probeer meerdere aasvariaties want met je aas moet je de karpers verleiden.

Welke vislijn is geschikt voor karpervissen?

Er zijn drie verschillende vislijnen die je kunt gebruiken voor karpervissen namelijk gevlochten visdraad, nylon visdraad en fluorocarbon visdraad.

Bekijk hieronder de volledige top-5 karperhengels