5x Beste Kickboard & Pullbuoy

Twee handige hulpmiddelen voor bij je zwemtraining. Met een kickboard lig je op het water en train je je beenspieren. Een pullbuoy klem je tussen je benen, waardoor jij je armspieren traint. Ook zorgen beide hulpmiddelen ervoor dat je blijft drijven dus is het geschikt voor alle leeftijden. Bekijk hieronder de beste kickboards en pullbuoys.

Lijst met de 5 beste kickboards en pullbuoys

Arena kickboard

Je zwemtechniek en conditie verbeteren kan met dit zwemboard van Arena. Dit zwemplank is een klein drijfplankje met twee grip gaten en bestaat 100% uit EVA, dit is licht, flexibel en zacht materiaal. Ideaal voor kinderen die net beginnen met zwemlessen of voor volwassenen die hun prestaties willen verbeteren. Het zwemboard is verkrijgbaar in de kleuren oranje/zwart en groen/zwart. 

BECO pullbuoy

Een pullbuoy wordt gebruikt als hulpmiddel bij zwemtrainingen. Je kunt met een pullbuoy ook je armspieren trainen in het water, plaats hiervoor de pullbuoy tussen je benen en zwem alleen met je armen. De pullbuoy is gemaakt van 5 lagen PE-foam en is geschikt voor alle leeftijden.

Aquafeel pullbuoy & kickboard

Met deze combideal ben je meteen klaar om te gaan zwemmen. En door het compacte formaat neem je de pullbuoy en kickboard gemakkelijk overal mee naartoe. Aan de voorkant van het board zitten twee gripgaten zodat je hiermee je zwemvaardigheden kan verbeteren. Het zwemboard is zwart met oranje stippen en de pullbuoy is zwart met gele stippen.

Phelps pullbuoy

Deze pullbuoy is speciaal ontworpen om comfortabel tussen de benen te passen en te helpen om het bovenlichaam te maximaliseren. Met de pullbuoy geeft het je als zwemmer de mogelijkheid om te concentreren op het verbeteren van je armslag techniek. De pullbuoy is gemaakt van niet-wateropnemend en chloor-resistent EVA-foam. De kleur is blauw en is geschikt voor volwassenen.

Tri-sport kickboard

Dit kickboard is gemaakt van hoogwaardig materiaal en slijt niet zo snel. Met dit kickboard kun je je benen trainen terwijl je achter je kickboard zwemt. Het board heeft twee handgrepen voor optimale grip en de uitsparing aan de voorkant zorgt voor de ideale houding. Het board is blauw met zwart.

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij het kopen van een pullbuoy?

Let bij het kopen erop dat de pullbuoy is gemaakt van hard schuim materiaal. Dit zwemt lekkerder en gaat langer mee dan zacht schuim.

Welke verschillende soorten kickboards zijn er?

Je hebt allerlei verschillende soorten en maten kickboards. Je hebt ook een pullkick, dit is een kickboard en pullbuoy in 1. Dit scheelt weer in meenemen van materialen.

Zijn er ook nadelen aan het gebruik van een kickboard?

Het enige nadeel is aan het gebruiken van een kickboard is dat je last van je nek kan krijgen doordat je de hele tijd je hoofd boven water moet houden.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kickboards & pullbuoys