6x Beste 1 Persoons Tent

Ga je alleen de wereld ontdekken of heb je nog een extra tent nodig voor op de camping? Dan zit je met deze 1-persoonstenten wel goed. Hieronder staan verschillende tenten beschreven voor verschillende doeleinden. Dus maak je maar geen zorgen over je slaapplek, want met deze tenten lig je sowieso droog

Lijst met de 6 beste 1-persoonstenten

Where Tomorrow tent

Ideaal voor kamperen, wandelen, hiken en backpacken, deze 1-persoonstent van Where Tomorrow. Dankzij het slimme opbouwsysteem staat de tent in een paar minuten en is deze ook zo weer afgebroken. Deze tent is verkrijgbaar in groen of grijs, met 3 of 4 stokken. De tent is waterdicht, extralicht gewicht en weerbestendig. Ideaal voor als je alleen op reis gaat. 

Highlander tent

Dankzij deze tent lig je niet alleen warm en droog in een paar minuten, maar heb je ook nog genoeg ruimte voor al je spullen. De tent heeft namelijk een kleine voortent en een binnentent waar iemand kan slapen. Daarnaast zit er een ingenaaid grondzeil in en getapete naden. 

Orange85 tent

Deze tent heeft hele bijzondere scheerlijnen, die zijn namelijk van glow in the dark waardoor je er niet over valt. Door zijn compacte formaat is de tent geschikt om mee te nemen. De tent is waterbestendig en beschikt over een mug/ventilatienet.

Expedition tent

Een T4P tent staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en is getest onder de meest extreme weersomstandigheden. Zo kan deze tent zonder haringen op een rotsachtige ondergrond worden opgezet. Deze tent is geschikt voor intensief gebruik en het is een koepeltent. 

Naturhike tent

Optimaal comfort tijdens je vakantie met deze tent. De tent is super lichtgewicht en heeft een compact zakformaat voor in je backpack. Daarnaast is deze tent waterdicht met een waterkolom van 3000 millimeter, zo zit je met een hevige regenbui lekker droog. Bij deze tent krijg je ook een gratis grondzeil en opbergtas.

Dunlop tent

Binnen no-time staat deze tent op jouw ideale plek. Met deze pop-uptent gooi jij letterlijk je tent op de goede plek. Deze tent is ideaal voor festivals, korte kampeertrips en op de camping. De tent zit in een handige ronde opberghoes met handvat. De tent is wel waterafstotend maar niet bestand tegen hevige regenbuien.

Veelgestelde vragen

Waar moet je naar kijken als je een goede tent koopt?

Eerst moet je zelf bedenken waar je de tent voor gaat gebruiken. Daarna is het belangrijk om te kijken of de tent waterafstotend is, op welke ondergrond de tent kan worden geplaatst en of er ventilatie in de tent zit.

Wat betekent waterkolom voor een tent?

Waterkolom is de mate waarin tentstof waterwerend is. Het geeft aan hoeveel waterdruk de stof aankan. Dit wordt meestal aangegeven in millimeters per vierkante centimeter.

Past een tent makkelijk in mijn backpack?

Dit is per tent verschillend, maar meestal is het tentdoek makkelijk en compact op te vouwen. Dit past dan makkelijk in je backpack. Daarnaast heb je natuurlijk nog de tentstokken en haringen. Deze kunnen iets meer ruimte in beslag nemen, maar alsnog prima voor in je backpack.

Bekijk hieronder de volledige top-6 1-persoonstenten