Wat je standaard nodig hebt in je sporttas voor volleybal

Of je nu beginnend volleyballer bent, volleyballer wilt worden of al jaren bezig bent met volleyballen: iedereen vergeet wel eens de schoenen of iets anders belangrijks. Nu hoef je niet meer te stressen want er is voor jou alles op een rijtje gezet wat niet kan ontbreken in jouw sporttas.

Schoenen

Je volleybalschoenen kunnen echt niet ontbreken in jouw sporttas. Je mag namelijk niet met buitenschoenen de zaal in. Dit is omdat de vloer van de sporthal dan vies en lelijk wordt. Als de vloer vies is, wordt de sport een stuk gevaarlijker en ga je sneller door je enkel. Zonder je volleybalschoenen heb je ook moeilijk grip, dit komt doordat je sportschoen ontworpen is zodat je niet uitglijdt.

Kniebeschermers

Er zijn veel verschillende soorten kniebeschermers. Iedereen heeft andere soorten en maten. Maar het is zeker niet verstandig om te volleyballen zonder kniebeschermers. Kniebeschermers zorgen er namelijk voor dat je geen brandwonden krijgt tijdens het spelen. Ook beschermen kniebeschermers je meniscus en de knieschijf zodat je geen gebroken knieën krijgt. 

Drinkfles en eten

Tuurlijk kan een drinkfles niet ontbreken in jouw sporttas. Als je helemaal gestimuleerd wordt om tot het uiterste te gaan in de training door die ene trainer heb je natuurlijk wel water nodig. Als je geen drinkfles hebt, kan het maar zo zijn dat je neerzakt in het veld. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Dus vergeet nooit drinken mee te nemen naar de training of een wedstrijd. Ook een goede boterham of een lekker stuk fruit is iets wat niet ontbreken kan. Zo voorkom je dat je te weinig energie hebt om door te gaan.

Sporttape

Als je een goed blok hebt gezet heb je er waarschijnlijk niet zoveel last van. Maar het kan maar zo gebeuren dat je vinger op een gekke manier naar achteren klapt. Het is dan altijd handig om sporttape in je tas te hebben. Op die manier kun je je vingers goed verbinden en kun je snel het veld weer in om te knallen!