Zo verbeter jij je korfbaltechniek

Bij iedere sport geldt dat er ruimte is voor verbetering. Misschien zit jij al een tijdje op korfbal en wil je graag jouw techniek nog iets beter oefenen, of loop je vast wat betreft jouw verdediging. De onderstaande tips helpen jou wellicht een handje om jouw korfbalniveau naar een hoger level te tillen.

1 Probeer je concentratie niet te verliezen

Er gebeurt van alles in een korfbalwedstrijd. Het is daarom van groot belang dat je je gedachten erbij houdt en deze zeker niet laat afdwalen. Misschien zit er een speler constant op jouw hielen, maar het is belangrijk om je hierdoor niet af te laten leiden. Als je hier moeite mee hebt, kun je vragen of jouw team je hierbij wil helpen.

2 Gebruik je armen

Bij korfbal mag je verdedigen met je hele lichaam. Het is dus belangrijk dat je ook je armen gebruikt en deze hoog in de lucht houdt. Dit klinkt misschien logisch, maar veel mensen die op korfbal zitten doen dit vaak te laat of vergeten het. Je zult merken hoe onprettig de tegenstander dit zal ervaren, waardoor jouw team sneller de bal in de handen kan krijgen. 

3 Communiceer met jouw teamgenoten

Je zit niet voor niets op een teamsport. Het is daarom belangrijk om te communiceren met jouw teamgenoten om het korfbalspel tot een succes te leiden. Zeg, of desnoods schreeuw, tegen elkaar wat er gebeurt zodat jouw teamgenoot ervan op de hoogte is. Hierdoor krijg je ook nog eens een veel betere groepsdynamiek. 

4 Durf de tegenstander te verdedigen

Wellicht is het spannend en ongemakkelijk om de tegenstander op tien centimeter afstand te verdedigen. Toch is dit een belangrijk punt, want als jij niet dicht genoeg op de tegenstander staat zal hij eenvoudiger een doelpunt kunnen maken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Probeer dus aangesloten te blijven en oefen druk uit op de tegenstander.