Wat is canyoning eigenlijk?

Een van de meest avontuurlijke recreatiesporten is misschien wel canyoning. Het is een intensieve sport wat veel wordt gedaan door echte kenners. Maar wat is canyoning eigenlijk precies? Wat heb je ervoor nodig en is het eng? Hieronder lees je alle antwoorden op de vragen.

Wat is canyoning?

Canyoning wordt meestal gedaan in het buitenland en is echt een superleuk uitje voor het gezin in de vakantie. Het is de bedoeling dat je een route aflegt met allerlei obstakels om de trip wat moeilijker te maken. Zo moet je door kloven heen klimmen, van rotsen afspringen, door de rivier heen springen en van rotsen afglijden. Kortom is het een hele intensieve sport met veel verschillende aspecten die je kunt uitoefenen. Er zijn heel veel routes op het gebied van canyoning, zo kun je een route kiezen die niet zo moeilijk is en die puur bedoeld is voor beginners. Ook heb je routes die voor ervaren mensen zijn die de sport al vaker of langer beoefenen. 

Wat is er nodig voor canyoning?

Voordat je je in een route begeeft voor canyoning heb je natuurlijk het één en ander nodig. Zo moet je uitgerust worden met een goede helm zodat je geen gevaar loopt mocht je je hoofd stoten. Ook is het dragen van een wetsuit niet overbodig. Je moet namelijk ook zwemmen in het koude rivierwater. Een andere reden voor een wetsuit is dat het zorgt voor een stukje meer bescherming van je lichaam. Verder heb je ook stevige schoenen nodig zodat je veel grip hebt tijdens het beklimmen van rotswanden. Wanneer je de sport gaat doen bij een accomodatie krijg je daar alles wat je nodig hebt, je wordt namelijk ook uitgerust met een klimgordel, een abseil-apparaat en een touw, zodat je veilig je gang kunt gaan.

Moet je bang zijn voor canyoning?

Bang zijn is nergens voor nodig met deze sport. Er is namelijk altijd wel een gids mee die al erg ervaren is. Verder hoef je je ook geen zorgen te maken, je bent namelijk altijd gezekerd. Het enige wat je hoeft te doen is, genieten!