Waarom is een goede warming-up een must bij squash?

Bij iedere sport is het belangrijk om een goede warming-up te doen. Zo ook bij squash, maar waarom is het juist zo belangrijk bij deze sport? Hieronder lees je het allemaal. 

Waarvoor dient een goede warming-up?

Het is belangrijk dat je je spieren voordat je gaat squashen goed opwarmt. Dit omdat je alle kanten op moet en je je armen en schouders veel draait. De warming-up zorgt ervoor dat je je spieren makkelijker kan aanspannen en ontspannen. Na het trainen is het van belang dat je je spieren rust geeft, zodat ze sneller herstellen. Het is bewezen dat als je een warming-up hebt gedaan, dat het herstellen van je spieren sneller gaat. Ook heb je minder kans op blessures, zodra je een warming-up hebt gedaan. Dit is erg belangrijk bij squash, je wilt natuurlijk geen blessure aan je schouder of arm. 

Squash warming-up

Zodra je begint met je warming-up is het belangrijk dat je begint met cardio. Zo zal je hartslag en ademhaling toenemen. Ook stijgt je lichaamstemperatuur, waardoor je spieren warmer worden. Na cardio mag je zeker niet vergeten om goed te rekken en strekken. Dit is misschien nog wel het belangrijkste van je hele warming-up. Een squash warming-up duurt ongeveer tussen de vijf en tien minuten.  Zodra je goed bent opgewarmd kun je beginnen met squashen en kan het echte werk beginnen.

Niet vergeten

Voordat je gaat squashen is het dus ongelofelijk belangrijk om goed op te warmen. Je gaat natuurlijk veel moeten strekken en rennen tijdens squashen. Hierdoor is het risico op blessures erg aanwezig, maar na een goede warming-up zal dit zeker afnemen!