Jezelf voorbereiden op de eerste bootcamp: hier 4 tips

Na lang wikken en wegen heb je je opgegeven voor je allereerste bootcamp. Spannend! Je wilt natuurlijk zo fit mogelijk zijn voordat deze intensieve training van start gaat. In dat geval is een goede voorbereiding het halve werk. Met de onderstaande tips kun jij je goed voorbereiden op jouw allereerste bootcamp.

1 Oefenen, oefenen, oefenen

Misschien train je samen met een bootcamptrainer, maar misschien bereid je je ook wel in je eentje voor. In dat geval is het belangrijk om de juiste oefeningen te doen waardoor jouw spieren sterker worden. Zo heb je basisoefeningen waaronder de jumping jacks, knieheffen en hakkenbillen vallen. Om ervoor te zorgen dat jouw benen en romp sterker worden kun je squats, wallsits, step-ups, planks en bijvoorbeeld push-ups doen. 

Echter, is het goed om te benoemen dat het belangrijk is om voldoende rust te plannen tussen de trainingen door. Niets is zo zonde als je geblesseerd raakt voordat de bootcamp begint. Bovendien zullen de spieren pas herstellen in de rustperiode.

2 De juiste outfit

Als je een fanatiek bootcamper bent is het aan te raden om goede schoenen te kiezen, bijvoorbeeld hardloopschoenen. Hiermee voorkom je blessures. Bovendien is het verstandig om genoeg kleding mee te nemen. Denk aan een trui die je na de bootcamp aan kunt doen. Hierdoor voorkom je dat je onderkoelt raakt, zelfs in de zomer.

3 Genoeg eten en drinken

De dag van de bootcamp is aangebroken! Nu is het belangrijk dat je twee uur van tevoren een grote maaltijd eet. Als je een uur voor de bootcamp nog trek hebt, kun je een schaaltje yoghurt of kwark eten. Zorg ervoor dat dit niet zwaar op de maag valt. Je gaat immers rennen en springen wat niet prettig is met een volle maag. Bovendien is het belangrijk om genoeg water voor, tijdens en na de bootcamp te drinken. Als je ongeveer twee liter water drinkt op een dag zit je goed.