Waarom yoga zo gezond is voor je

Er zijn een boel Nederlands die weleens een yogasessie volgen. Sinds de laatste jaren is het pas echt populair geworden, waarschijnlijk omdat veel mensen er de voordelen van hebben ingezien. En we mogen er niet om liegen: dat zijn er veel. Zo word je er onder andere rustig én flexibel van. Je leest alles over de voordelen van yoga hieronder.

1 Je wordt flexibel

Door vaak op het matje verschillende yogaoefeningen te doen, rek je telkens je spieren en pezen. Hierdoor worden de spieren en de pezen een stukje langer waardoor ze soepeler worden. Zo word jij een stuk flexibeler waardoor je minder kans krijgt op blessures en een stuk fitter wordt. Ook zal de spanning uit je lichaam verdwijnen. Zeg maar vaarwel tegen nekklachten!

2 Je spieren worden sterker

Met het uitvoeren van yogaoefeningen gebruik je veel verschillende spieren. Je gebruikt dus jouw spierkracht om de oefening goed uit te voeren. Dit hangt echter wel af van het soort yoga dat je uitvoert. Bij sommige oefeningen moet je namelijk de oefening minutenlang vasthouden. Bij dit soort oefeningen worden je spieren vooral getriggerd.

3 Je wordt ontspannen

Het werd net al even kort benoemd, maar je wordt enorm ontspannen van yoga. Je hoofd wordt er rustiger van en je lichaam leert te schakelen tussen inspanning en ontspanning. Erg prettig als je het lastig vindt om eens écht te ontspannen. Kies een ontspanningsoefening uit en je waant je helemaal in een andere wereld.

4 Je krijgt meer energie

Door yoga krijg je een betere bloedsomloop. Dit komt bijvoorbeeld door de houdingen die je moet aannemen; de benen in de nek leggen of met de handen omhoog. Hierdoor verbeter je je bloedsomloop. Hierdoor krijg je meer zuurstof in je bloed waardoor je meer energie krijgt. Zo voel jij je zo fit als een hoentje, zelfs op de donkerste herfstdagen.