Hoeveel calorieën eet een vrouw per dag?

hoeveel calorieën mag een vrouw per dag

Iedereen is tegenwoordig bezig met hoeveel calorieën je per dag mag eten. Toch weten niet veel mensen hoeveel calorieën je per dag kan eten als vrouw. Een vrouw eet namelijk minder calorieën dan een man, maar waarom eigenlijk en hoeveel calorieën mag je per dag?

Hoeveel calorieën mag een vrouw per dag?

Een vrouw krijgt over het algemeen minder calorieën binnen dan een man. Een man verbruikt namelijk meer energie op een dag en heeft meer spiermassa dan een vrouw. Een vrouw mag zo ongeveer 2000 calorieën per dag eten. Toch heeft het bij een vrouw ook te maken met hoeveel je beweegt op zo’n dag. Ben je namelijk veel in beweging is het verstandig om meer calorieën te eten, aangezien je ook meer calorieën verbrandt. 

Balans van je energie

Je haalt energie uit je voeding. Vaak wordt er een berekening gemaakt van hoeveel calorieën je eet en hoeveel calorieën je verbrandt. Dat noemen we kilocalorieën (kcal). Je energiebalans heeft namelijk te maken met hoeveel energie je verbruikt op een dag en hoeveel je binnenkrijgt op een dag. Eet je namelijk meer calorieën dan dat je verbrandt, dan heb je snel kans op een calorie-overschot. Deze calorieën worden dan opgeslagen als vet. Zodra je minder calorieën eet dan verbrandt, maakt je lichaam meer energie vrij en val je dus af. 

Leeftijd

Je leeftijd heeft ook zeker te maken met hoeveel calorieën je per dag mag. Iemand van 18 mag namelijk ruim 700 calorieën meer dan iemand van 70. Dat komt omdat je op die jonge leeftijd een stuk meer calorieën verbrandt. Tot de 30ste lopen de calorieën die je mag hebben op, maar tussen je 30ste en 40ste mag je minder calorieën. Ook dit komt omdat je dan minder aan het bewegen bent, dan dat je deed op een jongere leeftijd.