Hoe word je een betere darter?

Als je lekker een keer wil darten is het natuurlijk handig om raak te gooien. Het liefst op de plek waar je de meeste punten kunt scoren. Toch is dat zo makkelijk nog niet. Maar hoe doe je dat nu precies? Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt opvolgen. Hieronder lees je deze tips die jou kunnen helpen om een goede darter te worden en om vervolgens alles raak te gooien. 

Trainen

Darten is een sport waarbij je veel trainingsuren moet maken om echt goed te worden. Elke grote darter is begonnen bij het trainen. Je moet namelijk niet van jezelf verwachten dat je alle pijltjes direct in de roos gooit. Als je net begint heb je natuurlijk meer training nodig dan een ervaren darter. Het is handig om elke dag even een uurtje te trainen, dus in totaal zeven uur in de week. Als je elke dag een uurtje doet is het gemakkelijker om in de flow te blijven van het darten. Hierdoor wordt je snel goed en krijg je een steeds betere feeling in het darten.

Het mikken

Je moet rustig aan beginnen tijdens je darttrainingen. Je moet dus niet de hele tijd voor het maximale willen gaan, de triple twintig kan dus echt wel even wachten. Eerst is het belangrijk om te focussen op je techniek en je houding. Verder is het ook verstandig om bij je trainingen niet te beginnen met de 501 punten. Probeer eerst maar is te gooien in de dubbele getallen, want daar heb je ook veel aan als je later echt professioneel wilt gaan darten.

Dart samen

Ga bij een dartvereniging en dart gezamenlijk. Je kunt namelijk veel leren van elkaar en elkaar helpen om te darten. Ook bouw je zo motivatie op omdat je het samen doet. Het wordt er niet alleen leerzamer van maar ook gezelliger!