Hoe val je af met zwemmen?

Wanneer je lekker baantjes wilt leren zwemmen om fit te worden is dat een goede keuze. Je kunt veel bereiken met je lichaam door alleen maar te zwemmen. Maar hoe doe je dat precies en hoe gaat dat in zijn werk? Hieronder lees je precies hoe je af kunt vallen met zwemmen en hoe dat zit. 

Weerstand in het water

De reden waardoor je snel kunt afvallen met zwemmen heeft te maken met de weerstand die er is in het water. De weerstand in het water is namelijk veertien keer hoger dan wanneer je op het droge staat. Doordat de weerstand dus een stuk hoger is, kun je enorm veel calorieën verbranden in het uur. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe intensief je aan het zwemmen bent, maar het biedt veel kansen voor mensen die willen afvallen door middel van zwemmen.

Een goede planning

Naast dat je veel kunt afvallen door de hoge weerstand in het water, is een goede planning ook van belang. Je wilt namelijk doelen voor jezelf willen stellen om motivatie te krijgen om elke keer naar het zwembad te gaan. Door de juiste doelen en een goede planning kom je steeds vaker in het zwembad waardoor je dus ook meer gaat afvallen. Het is niet dat je naar het zwembad ‘moet’ maar voor jezelf is het een stuk prettiger om het zwemmen vol te houden.

Inspanning

Het afvallen met zwemmen heeft ook te maken met de inspanning die je doet. Wanneer je een slag doet met weinig inspanning geeft dat juist wel ontspanning maar dan ervaar je niet snel gewichtverlies. Wanneer je een slag oefent die veel inspanning geeft zoals de schoolslag. Dan kun je enorm veel calorieën verbranden in het uur waardoor je dus in een hoog tempo gaat afvallen. Zwemmen is positief, niet alleen voor het afvallen maar ook voor je mentale gezondheid is zwemmen een hele fijne en goede sport om uit te oefenen.

Heb plezier

Als laatste is het belangrijk dat je plezier hebt in het sporten. Of het nu zwemmen is of een andere sport. Het is van belang dat je plezier hebt. Wanneer je plezier hebt, dan heb je ook sneller zin om heen te gaan en lekker te gaan zwemmen. Je hebt genoeg motivatie om door te gaan en op die manier kun je op een goede en fijne manier afvallen tijdens het zwemmen.