De beste 5 voetballers van Nederland

Als je een echte voetballer bent dan weet je natuurlijk wel het een en ander over de bekende sport. Ook wil je graag de beste zijn in hetgeen wat je doet. Hieronder lees je de vijf voetballers die de beste zijn of waren.

Johan Cruijff

Een van de grootste legendes van het Nederlands voetbal is Johan Cruijff. Zijn rugnummer veertien ging de hele wereld over en hij behoort ook zeker in het rijtje met de beste voetballers. Hij heeft ook meerdere prijzen op zijn naam staan zoals de prijs, beste voetballer van de twintigste eeuw. Cruijff heeft bij verschillende sportclubs gespeeld waaronder FC Barcelona. Ook heeft hij meerdere jaren gespeeld in het Nederlands elftal. Een voetballer om te herinneren.

Arjen Robben

Ook Arjen Robben is niet meer weg te denken uit dit rijtje. Hij was een profvoetballer die enorm snel was voor in het veld. Hij begon zijn hele voetbalcarrière in het hoge noorden bij FC Groningen. Daarna heeft hij bij nog veel meer clubs gespeeld zoals Bayern München en Chelsea. Kortom is Robben een voetballer met veel talenten in zijn linkerbeen.

Dennis Bergkamp

De volgende in dit rijtje is Dennis Bergkamp. Hij is een echte Amsterdammer die zijn carrière begonnen bij Ajax. Daarna heeft hij bij meerdere clubs gespeeld waaronder Arsenal. Hij heeft voor de club meerdere prijzen gewonnen en is daarmee ook een van de beste voetballers die Nederland kent!

Virgil van Dijk

Als vierde in het rijtje staat Virgil van Dijk. Hij is een lange speler met veel talent in het achterveld. Het begon voor van Dijk allemaal bij Willem 2. Hij heeft een aantal jaren voor die club gespeeld en is toen doorgegaan naar Engeland waar hij bij verschillende clubs heeft gevoetbald. Op dit moment is hij centraal verdediger bij de club Liverpool.

Robin van Persie

Robin van Persie is voor de meesten ook een zeer bekende en goede voetballer. Hij heeft altijd gespeeld in het Nederlands elftal en is ook het gezicht van een heel bekend doelpunt tegen Spanje. Hij scoorde vliegend een belangrijke goal. Na aanleiding van zijn daden mag hij ook niet achterraken in dit rijtje.