De mooiste fietsroutes in Nederland

Lekker eropuit met de fiets, geniet van de natuur en mooie steden om je heen, geniet van de zon en de wind in je gezicht en je mag zelf weten of je blijft fietsen of even afstapt. Dat zijn allerlei voordelen van op de fiets Nederland ontdekken.                                                        Deze routes laten alles zien van Nederland en er is altijd wel een fietsroute in de buurt. Dus spring snel op je fiets en ontdek!

Fietsroute Balanceren

Deze drie uur durende fietstocht laat je balanceren op de grens tussen Nederland en Duitsland. Deze route is 50 kilometer lang en loopt langs de dorpjes Eibergen, Neede en Groenlo. Net over de grens bij Duitsland vind je het Zwillbrocker Venn, hier moet je zeker afstappen om meer dan honderd verschillende vogels te zien broeden en te genieten van de vele wilde kruiden en planten die daar groeien.

Fietsroute Airborne

Ontdek op de fiets de historische slag om Arnhem. Deze route brengt je langs afstapmomenten die allemaal in het teken staan van Airborne. Ga ook bij het Airborne museum naar binnen en begeef je midden in de strijd. Deze route is 55 kilometer lang en duurt ongeveer 3,5 uur, tenzij je bij het museum naar binnen gaat, dan duurt de route langer.

Fietsroute bij de molens

Al vanaf het begin fiets je langs de mooiste molens uit de regio Alblasserwaard. Waar er vroeger ruim 150 molens stonden, staan er nu nog maar slechts 53. Dit is wel een flinke fietsroute van maar liefst 75 kilometer en hier ben je dan al gauw 4 uur en 20 minuten mee bezig. Maar dan heb je wel genoeg molens gezien voor de rest van het jaar.

Fietsroute langs Oude Rijn en Meije

Een fietsroute midden in ons land, dat is deze route van 43 kilometer. Deze route voert je langs Woerden, Haarzuilens, Breukelen en de Woerdense Verlaat. Dit is een hele historische route met meerdere kastelen op de route die je zeker ook van binnen moet bekijken.

Fietsroute rondom Blauwestad

Een fietsroute in het hoge noorden, namelijk Groningen. Geniet 2,5 uur van de mooie natuur, culturele dorpen en de landelijkheid van de Blauwestad. Kom ook langs het enige oerbos van Groningen in de plaats Midwolda. En je verbrandt genoeg calorieën van deze route van ruim 42 kilometer om daarna in de Blauwestad bij te komen.