5 leuke zomerse sportactiviteiten

Als het in de zomer lekker weer is kan je buiten van alles doen. Dit is het perfecte moment om buiten van het sporten te genieten. Zo verbrand je al calorieën door buiten lol te maken met vrienden of familie. Neem bijvoorbeeld een duik in het zwembad om af te koelen of ga heerlijk wandelen in het zonnetje, zo beweeg je al heel wat.

Fietsen

De meeste mensen in Nederland hebben vast al een fiets. Je hoeft echt geen dure racefiets te hebben om een eind te gaan fietsen. Geniet hiermee heerlijk van de frisse buitenlucht. Natuurlijk kan je in het najaar ook fietsen, maar dat gaat dan meestal gepaard met veel regen en koude winden. Fietsen is een laagdrempelige activiteit, daarom is het geschikt voor iedereen.

Yoga

Yoga is een vorm van bewegen die niet enorm intensief is. Yoga focust zich op meer dan alleen het lichaam. Begin je dag goed met yoga buiten in de ochtendzon. Zo heb je een positiever gevoel door de dag heen en meer focus bij de taken die je uitvoert. Om yoga te doen heb je alleen een matje nodig.

Zwemmen

Op een hete zomerdag is verkoeling zoeken in het zwembad niet gek. Ook al voelt het vaak niet intensief, is het wel een goede vorm van beweging. Zelfs met zwemmen kan je calorieën verbranden en gelukkig is het ook mega leuk.

Skeeleren

Is fietsen en wandelen niet helemaal jouw ding? Ga dan lekker skeeleren. Met een half uurtje skeeleren verbrand je bijna hetzelfde aantal calorieën als met een halfuurtje joggen. Als je hardlopen niet zo leuk vindt is skeeleren een goed alternatief.

Beachvolleybal

Op de meeste stranden hangen er al netten klaar, zodat mensen kunnen volleyballen. Een groot voordeel is dat je meteen de zee in kan rennen, als je het superheet hebt gekregen. Volleybal is qua regels een makkelijke sport om te begrijpen als je het nog nooit hebt gespeeld.