Crossfit oefeningen die je thuis kan doen

Sta jij vaak in de gym maar wil je thuis ook aan de slag? Dit kan er zijn natuurlijk genoeg workouts die je kan gaan doen maar wat dacht je van crossfit? Crossfit is een hele veelzijdige sport. Het bestaat uit oefeningen die oorspronkelijk komen van atletiek, gymnastiek en fitness oefeningen met gewichten en oefeningen alsl powerliften. Zo heb je veel afwisseling en zul je je nooit vervelen. Bij crossfit ben je vaak toestellen of gewichten nodig maar er zijn  ook genoeg oefeningen die je thuis kan doen. Hieronder vind je een aantal leuke crossfit oefeningen die je gemakkelijk thuis kan doen.

Oefeningen

Als je afwisselende oefeningen thuis wil doen dan is het handig om spullen aan te schaffen maar hieronder vind  je oefeningen die je zonder gewichten of andere spullen kan doen. De oefeningen kunnen zo wel binnen als buiten gedaan worden.

  • Begin je oefeningen met een simpele squat, zo kunnen je spieren alvast even opwarmen. Om de squat uit te breiden kan je het wat moeilijker maken door er bij te springen. Dus je zakt door je knieen en springt omhoog en zo doe je dit een aantal keer achter elkaar.
  • Een andere oefening, wel bekend als lunges is ook een erg goede oefening. Hierbij stap je met een voet naar voren terwijl de andere knie op de grond komt te staan. Zo zet je bijvoorbeeld je linker knie op de grond terwijl de rechter voet nog op de grond staat. Wissel van kant en maak het moeilijker om ook hier tussendoor te springen.  
  • Bij deze oefening ben je een stoel, bank of ander meubelstuk nodig. Zet de stoel achter je neer en ga er met je rug naartoe staan. Leg een van je voeten op de stoel en buig vervolgens door je knie heen. Doe dit een aantal keer achter elkaar door. 
  • Als je de stoel nu toch bij je hebt kan je hem nog wel een keer gebruiken. Ga wederom met je rug naar de stoel staan en zet je beide handen op de stoel. Ga vervolgens met je billen naar de grond maar raak de grond niet. Duw vervolgens jezelf weer omhoog met je armen. Ook deze oefening herhaal je een aantal keer achter elkaar.