5x Beste Volleyballen

Wanneer je gaat volleyballen heb je natuurlijk een goede volleybal nodig. Je hebt allerlei verschillende en soorten maten volleyballen. Maar welke volleybal is nu geschikt om mee te volleyballen? Hieronder lees je de top vijf beste volleyballen.

Lijst met de top vijf beste volleyballen

Gala Jeugdvolleybal

Deze volleybal is ideaal voor de jongere kinderen die graag willen volleyballen. Deze volleybal is lekker licht en daardoor kun je gemakkelijk de bal omhoog spelen. Verder krijg je ook goed grip op de bal.

Gala volleybal

Naast dat Gala jeugdvolleyballen hebben, hebben ze ook gewone volleyballen. Deze volleyballen hebben allemaal kleine deukjes in de volleybal waardoor je veel meer grip hebt op de bal. Ook is deze bal iets zwaarder dan de jeugdvolleybal.

Molten volleybal

Deze mooie volleybal van Molten is een ideale volleybal om mee te trainen. Je kunt verschillende oefeningen bedenken met deze volleyballen. Verder is het de officiële maat en gewicht van een echte volleybal.

Mikasa volleybal

Deze volleybal van Mikasa is een fijne volleybal die ook is goedgekeurd door de FIVB. Het is een volleybal van goede kwaliteit en mooie kleuren. Verder is het ook handig in gebruik voor wedstrijden en trainingen.

Wilson volleybal

Deze volleybal van Wilson is een leuke volleybal met een mooi design. Verder heeft het een goede kwaliteit en kun je er heerlijk mee volleyballen. Naast dat je er goed mee kunt volleyballen heeft het ook een goed gewicht waardoor het alleen maar makkelijker wordt.

Veelgestelde vragen

Waarom is grip belangrijk voor een volleybal?

Grip is erg belangrijk, de bal kan daardoor niet uit je handen glijden en je kunt een stuk gemakkelijker de techniek onder controle krijgen.

Waarom mag je niet tegen een volleybal aantrappen?

Een volleybal is niet bedoeld om tegenaan te trappen. Het kan namelijk gebeuren dat de volleybal een ei-vorm krijgt en dat is absoluut niet de bedoeling.

Wat is de diameter van een echte volleybal?

De diameter van een echte volleybal ligt tussen de 65-67 centimeter.

Gehele lijst met de top vijf beste beachvolleyballen