5x Beste Padelracket Kinderen

De populaire slagsport uit Spanje is ook helemaal hot in Nederland. De padelbanen schieten als paddenstoelen uit de grond en tegenwoordig kun je overal terecht. Om deze populaire sport te beoefenen heb je een padelracket nodig. Hieronder zijn de beste padelrackets voor kinderen te vinden, wie weet zit er wel een padeltalent in je. 

Lijst met de 5 beste padelrackets voor kinderen

Prince padelracket

Prince Padel presenteert een racket voor de kleintjes, met een breed sweet spot, een neutrale balans en een rond formaat. Zo kunnen spelers op junior niveau hun eerste stappen zetten in de wereld van padel. Het racket biedt veel kracht en comfort en absorbeert de energie van de bal om deze vervolgens met meer stroom te verdrijven. Het racket is 300 gram.

Adidas padelracket

Dit racket is speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot 15 jaar. Het racket is een stuk steviger dan de basis rackets en uitermate geschikt door zijn gewicht en stabiliteit. Door de speciale eXoskelet technologie kun je vanuit elke hoek van de baan met maximale kracht slaan. Het racket weegt 345 gram.

Black Crown padelracket

Voor de toekomstige padeltoppers is dit een prachtig racket om de eerste spelletjes en trainingen mee te spelen. Gezien het dunnere handvat, grotere sweet spot en het lichte gewicht is dit racket echt een aanrader voor de jongere padellers. Het racket weegt 310 gram, heeft een rond bladformaat, het frame is van glasvezel en de buitenkern is versterkte met 3 lagen duurzaam glasvezel.

RS padelracket

De RS cobra lite is gemaakt voor onze jonge padellers. Het racket is iets korter en lichter dan basis rackets. Het racket heeft een ronde vorm en is 100% van koolstof. Het balanspunt is laag, de dikte van het racket is 38 millimeter en het racket weegt 330 gram.

Pure32 padelracket

Het ideale padelracket voor de getalenteerde jeugd. De diamantvorm zorgt voor een hoge balans en veel power. De gripmaat 0 maakt het racket ideaal voor de jonge speler, de kern is van black EVA en is daardoor extra zacht en zeer comfortabel. Het racket is 310 gram en geeft door de ‘extra rough surface’ afwerking veel spin mee aan de bal. Bij dit racket krijg je een padelhoes.

Veelgestelde vragen

Heb je speciale ballen nodig bij padel?

Ja, om padel te spelen moet je ook padelballen aanschaffen. Deze ballen lijken heel erg op tennisballen maar die zijn een stuk kleiner.

Wat is het verschil tussen padel en tennis?

Bij padel speel je altijd in dubbelteams en volg je tennisregels. Daarnaast is het veld een stuk kleiner en heeft het glazen achterwanden. Daardoor stuitert de bal weer het veld in en heb je langere rally’s.

Welke verschillende padelracket vormen heb je?

Je hebt drie vormen: rond, traan/druppel en diamant. Een ronde vorm gebruik je meestal als beginnende spelers, de traan/druppel vorm is geschikt voor medium tot gevorderde padelspelers en met een diamant vorm is geschikt voor de gevorderde padelspelers.

Bekijk hieronder de volledige top-5 beste padelrackets voor kinderen