5x Beste Nordic Walking Stokken

Als je into outdooractiviteiten bent heb je vast wel eens gehoord van ‘Nordic walking’. Deze stokken zijn iets anders dan gewone wandelstokken. Deze hebben namelijk een heel ander handvat en zijn een stuk langer. Deze stokken hebben een andere flexibiliteit, zo kan je op een speciale techniek wandelen. Bekijk hier de lijst met de 5 beste Nordic walking stokken.

5 Beste Nordic Walking stokken

Abbey Nordic Walking stokken

Dit zijn de aluminium wandelstokken van het merk Abbey. Deze stokken zijn 2-delig en verstelbaar! Van wel 86 tot 140 centimeter. Ook bevatten deze stokken een anti-shocksysteem. Zo worden de gewrichten zo min mogelijk belast. Ook de handvatten zijn gemaakt van hoogwaardig rubber voor een comfortabele grip. Ook bevatten de stokken verwisselbare doppen, zo heb je slipvastigheid en meer grip.

Silva Nordic Walking stokken

Deze nordic walkingstokken van het Zweedse outdoormerk Silva kan je ook in lengte verstellen. Dit kan van 105 tot 140 centimeter. Ook deze stokken zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium. Het handvat is overigens gemaakt van kurk. De polsband van de stokken bevatten reflectors voor extra zichtbaarheid.

Tectake Nordic Walking stokken

Ook deze stokken van Tectake hebben een anti-shocksysteem. Ze zijn door het materiaal ook erg stevig. Deze stokken bevatten een stalen veiligheidstip en 6 opzetbare plaatjes. Er zitten zelfs speciale plaatjes bij voor op asfalt. Veel dingen aan deze stokken zijn verstelbaar, niet alleen de lengtes, maar ook verstelbare handlussen. De handgrepen zijn van kurk en plastic.

Toorx Fitness Nordic Walking stokken

Met deze verstelbare stokken van Toorx Fitness kan je de stokken van 65 tot wel 135 centimeter uittrekken. Je kan de penpunten van deze stokken vervangen. Ook de polsbanden aan de handgrepen zijn verstelbaar. Deze stokken zijn lichtgewicht en behalve voor Nordic Walking ook geschikt voor hiking en wandelen.

EasyTrek Nordic Walking stokken

Deze stokken van EasyTrek zijn gemaakt van aluminium en sterker en lichter dan gewone wandelstokken. Ook zijn deze goed bestand tegen druk en impact. Dit is belangrijk voor op een rotsachtig terrein. Deze hoogte kan je van 60 tot 135 verstellen. De handvatten zijn gemaakt van kurk, dit is erg fijn voor warme als koude temperaturen. Ook zijn deze vochtwerend en zetten automatisch om naar de vorm van je handen.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van Nordic Walking?

Met Nordic Walking train je bijna alle spieren van het lichaam. Tevens zorgen deze stokken er ook voor dat je jouw gewrichten minder belast.

Hoe werken de Nordic Walking stokken?

Je zet tijdens het wandelen de stokken voor je neer. Dit doe je met de spike naar achteren gericht. Je zet jezelf vervolgens af op de stokken.

 
Hoeveel calorieën verbrand je met Nordic Walking?

Je verbrand met Nordic Walking gemiddeld 400 calorieën met een uur wandelen.

Bekijk hier de volledige top 5