Welke buikspieroefeningen moet je doen voor een strakke buik?

Welke buikspieroefeningen moet je doen voor een strakke buik?

Tegenwoordig willen steeds meer mensen een strakke buik hebben. Toch zijn er veel mensen die de verkeerde soorten oefeningen uitvoeren, waardoor je dus niet het gewenste resultaat van krijgt. Daarom hebben we hieronder een paar oefeningen beschreven voor het perfecte resultaat van sterke buikspieren. 

De plank

Een van de bekendste oefeningen voor het krijgen van een strakke buik is de plank. Het is een hele eenvoudige oefening. Je neemt de houding aan van een push-up. Je staat dus op je handen en tenen in de vorm van een plank en dat probeer je zo lang mogelijk vol te houden. Zelfs als je het voelt branden moet je proberen zo lang mogelijk vol te houden. 

Sit-up 

De sit-up wordt vaak gezien als een buikspieroefening die niet veel effect heeft als je het al wat langer doet. Toch is de sit-up heel erg goed voor sterke buikspieren. Het kan wel zijn dat je het na een tijdje minder voelt. Als je op dat punt aankomt is het dus een teken dat je wat meer sit-ups moet doen. Bij een sit-up ga je op je rug liggen en buig je je knieën. Je legt je handen onder je hoofd en breng je bovenlichaam dus helemaal omhoog terwijl je je buikspieren aanspant. 

De pulse up

De pulse up is bij de meeste mensen nog niet heel bekend, terwijl het een hele goede oefening is voor je onderste buikspieren. Je gaat bij deze oefening ook op je rug liggen en legt je handen onder je billen. Vervolgens breng je je benen in een rechte lijn naar boven. Dat hou je dan even vast en daarna laat je je benen weer zakken. Let wel op dat je tijdens de oefeningen niet met je voeten de grond raakt. 

Bicycle crunch 

De bicycle crunch is erg goed voor schuine buikspieren, want voor een gespierde buik moeten de schuine buikspieren ook zeker mee doen. Je gaat bij deze oefening op je onderrug liggen en brengt je benen en schouders naar boven. Vervolgens ga je met je linker elleboog naar je rechterknie en andersom. Op deze manier span je dus je schuine buikspieren aan. 

Veelgestelde vragen

Krijg je van sporten een strakke buik? 

Van sporten krijg je zeker een strakke buik. Toch heeft je voeding er ook voor een groot deel mee te maken. Ben je namelijk veel aan het trainen, maar eet je ook heel veel vet en suiker? Dan is de kans dat een strakke buik een stuk moeilijker is om te krijgen dan als je goed op je voeding let. 

Werkt wandelen ook voor het verminderen van vet?

Wandelen is zeker een goede manier om af te vallen. Dat komt omdat je lichaam dan meer in beweging is en je veel calorieën verbrandt. Maar als je echt voor een strakke buik wilt gaan zijn buikspieroefeningen een stuk effectiever. 

Hoe lang duurt het voor een strakke buik?

Niet iedereen heeft binnen een paar weken een strakke buik. Dat komt omdat iedereen een ander vetpercentage heeft en iedereen zijn buikspieren anders zijn.